JOŠ TRI DANA DO 16. TRADICIONALNOG KONCERTA „ŽELIM ŽIVOT“

Humanitarni božićni koncert „Želim život“ uz poznate hitove najvećih hrvatskih zvijezda

Zagreb, 15. prosinca 2021. – Zaklada Ana Rukavina u suradnji s Novom TV i ovog prosinca organizira božićni koncert „Želim život“ od kojeg nas dijele svega tri dana.

U pripremi je blagdanski program koji će se u subotu, 18. prosinca, s početkom u 20:15 sati, emitirati na Novoj TV i online platformama Nove TV. Zbog nepovoljne epidemiološke situacije uzrokovane koronavirusom, ni ove godine, koncert se nažalost neće održati na Trgu bana Josipa Jelačića. Unatoč tome, građani će imati priliku uživati u najljepšim izvedbama Severine, Nine Badrić, Petra Graše, Psihomodo Popa te Sanje, Marinka i Zeca koji će putem malih ekrana dodatno zagrijati srca gledatelja i doprinijeti tradicionalnoj humanitarnoj akciji.

Božićni koncert vrhunac je hvalevrijedne akcije „Želim život“ kojom se nastavlja rad na prikupljanju sredstava za daljnje širenje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te na stručnom usavršavanju mladih liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija.

Pozivom na broj 060 9000, koji je omogućio Hrvatski Telekom, građani već danas mogu donirati 5.00 kuna (plus PDV) da bi podržali plemeniti cilj, a pozivi su mogući tijekom cijelog prosinca.  Donirati možete i putem KEKS Pay aplikacije Erste banke koja svim korisnicima, neovisno u kojoj su banci, osigurava brzo, jednostavno i sigurno slanje uplata bez ikakvih naknada.

„Hvala dragim ljudima što su već 15 godina uz nas i uz one kojima je naša pomoć potrebna i pozivamo sve da zajedno s nama slave život iz topline svojih domova u ovo predbožićno vrijeme ljubavi, veselja i darivanja“, poručila je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

Zaklada kao beskrajan izvor nade za 145 pacijenata

Ustrajnim radom i zalaganjem Zaklade omogućeno je proširenje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te osnivanje javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina u sklopu KBC-a Zagreb, čime je dosad nadu za spas života dobilo 145 osoba. Zahvaljujući napornom i predanom radu Zaklade i pomoći građana, u Hrvatski registar od početka djelovanja Zaklade Ana Rukavina, upisano je više od 61 500 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te je organizirano više od 440 akcija upisa u Hrvatski registar u više od 150 gradova i mjesta u Republici Hrvatskoj. To Hrvatsku, prema izvješću Svjetskog registra iz 2014. godine, čini 11. državom u svijetu po broju potencijalnih darivatelja na 10.000 stanovnika te 8. u svijetu po broju darovanih krvi iz pupkovine na 10.000 stanovnika.

Zaklada Ana Rukavina je od početka 2021. godine do danas donirala hrvatskom zdravstvu sredstva za opremu i projekte u vrijednosti od 1.317.977,89 kuna:

  • KBC-u Zagreb 500 testova za HLA tipizaciju u iznosu od 134.531,25 kn kako bi se prikupljeni uzorci iz što prije tipizirali.
  • Opremanje jedne sterilne jedinice na Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju matičnih stanica KBC-a Zagreb u vrijednosti od milijun kuna. U navedenom projektu predviđena je izgradnja i opremanje šest sterilnih jedinica za najmlađe bolesnike u kojima će se transplantirati i liječiti mali pacijenti.
  • Dječjem domu Vrbina Sisak, koji je nastradao u potresu; donacija za unutarnje uređenje kuhinje i pomoćne prostorije te opremu iste s pripadajućim uređajima u iznosu od 183.446,64 kn omogućit će korisnicima normalno funkcioniranje nakon gotovo godine dana od potresa. Korisnici doma su djeca od pet do 17 godina bez roditeljske skrbi.

Kao zalog za budućnost, Zaklada je omogućila stručno usavršavanje mladim liječnicima te je dosad sedmero liječnika iz Republike Hrvatske dobilo priliku razvijati se u najboljim svjetskim klinikama u području hematologije i pedijatrije kako bi po povratku mogli pomoći pacijentima u domovini.

 

Oglas

Komentiraj

komentari