Josip Salaić iz Tovarnika proglašen najuspješnijim poduzetnikom početnikom 2020. godine

Zagreb, 09. ožujka 2020. – Po peti puta održan je Kongres poduzetnica Hrvatske i regije koji se održava tradicionalno na Međunarodni dan žena, a u organizaciji Ženskog poduzetničkog centra, najveće nevladine asocijacije koja okuplja više od 2.300 članica i članova (vlasnica i vlasnika tvrtki i obrta kao i svih onih koji će to biti), a u sklopu kojega se po prvi puta održala dodjela nagrada Najpoduzetnica i Najpoduzetnika u nekoliko kategorija. Na Kongresu poduzetnica Hrvatske i regije, najvećem poslovnom skupu žena u poduzetništvu, mladom poduzetniku iz Tovarnika pored Vukovara, uručena je nagrada Najpoduzetnik početnik 2020. godine.

Mladi Josip Salaić, vlasnik je i direktor tvrtke Vu Creator, specijalizirane za oblikovanje drveta i izradu igračaka od drveta kao i ‘tailor made’ namještaja, a na Dan žena pripala mu je nagrada i osvajanje titule Najpoduzetnika početnika 2020. godine. U nazočnosti više od 550 sudionica i sudionika, gospodin Salaić primio je nagradu iz ruku predsjednice Ocjenjivačkog suda gospođe Slavice Šipicki.

Poduzetnik početnik 2020, Josip je i sam otac dviju dvogodišnjih blizanki, koje svakog dana otkrivaju svijet svojim ručicama, proučavaju sve oko sebe, kroz igru i zabavu. U tom njihovom veselom dječjem svijetu, prvi je imperativ poduzetnika iz Tovarnika bio osmisliti djeci kreativne igračke, one koje nisu od plastike, bez opasnih dijelova koji se mogu otkinuti i dovesti do neželjenih posljedica, te igračke koje nisu premazane različitim štetnim bojama i lakovima.

– Sve sve što sam poželio svojoj djeci, želim i drugoj – da na zdrav, kreativan i veseli način odrastaju uz igru, uz kvalitetne drvene igračke ili pak spavaju u kvalitetnom drvenom namještaju koje izrađujem u svojoj tvrtki Vu Creator iz Tovarnika. Nema boljeg načina da živimo sukladno prirodi i u prirodi, od toga da smo okruženi prirodom. Drvo kao najprirodniji materijal za izradu ne samo igračaka, nego i namještaja, bio je i ostao je moj izbor za poduzetništvo. Stoga vjerujem da će drvo koje koristim za svoje kreacije i sve što ručno proizvodim, prema vlastitim zamislima ili željama mojih kupaca, biti dio prirode koja će doći u mnoge domove, a kroz unikatne i ručno rađene igračke za djecu koje je prepoznao i stručni žiri Kongresa poduzetnica Hrvatske i regije – ističe poduzetnik Josip Salaić.

Josip bi svim zainteresiranim roditeljima u Hrvatskoj iz svog proizvodnog darovnog programa izdvojio stoliće s likovima iz crtanih filmova te s likovima životinja, drvene igračke – različite životinje, drvene ukrase za različite namjene (interijeri i eksterijeri) te drveni namještaj za djecu – kreveti, stolovi, ormari, police.

– Proizvodi Vu Creator tvrtke su u cijelosti ručno rađeni prema idejama i željama kupca, jer samo u suradnji s klijentima dolazimo do najboljih mogućih i originalnih ideja. Da sve bude uronjeno u slavonsku tradiciju obrade drveta, sve što izrađujemo, stvaramo od punog drveta kao što su hrast ili jasen – poručuje poduzetnik Josip Salaić, dok u svom pogonu u Tovarniku ručnom i personaliziranom izradom dječjih igračka izrađuje mnogo namještaja za svoje klijente.

Zašto je ovaj Poduzetnik početnik osvojio nagradu, pitate se? Kako publika, a tako i žiri prepoznali su da upravo u 95% slučajeva narudžbi Josipovih proizvoda bile su žene koje s punim povjerenjem biraju darove za svoju djecu ili za poklone nekome drugom.

Mladi poduzetnik Josip Salaić planira u prvom redu osvojiti domaće tržište drvenih igračaka i unikatnog dječjeg namještaja. A svakako mu je u planu osim izvoza i jednog dana otvaranje tvornice u rodnoj Slavoniji.

Oglas

Komentiraj

komentari