Kad se žene udruže!

Neke od najuspješnijih poslovnih žena u Hrvatskoj kreću u zajedničku misiju humanosti, međusobne empatije i pomaganja onima kojima je to najpotrebnije. Nakon niza godina iskustva na poslovnoj sceni i u radu sa ženama, Patrizia Milani, Paula Čermin, Ivona Anić, Renata Vokal i Lara Bressan predvodnice su prvog specijaliziranog Lions cluba u Hrvatskoj i regiji. Posvećen polju edukacije, poslovanja i profesionalnosti, dobio je ime LC Parone što u prijevodu znači Gazdarice.

Izborom imena Parone, željele smo naglasiti važnost i ulogu parona / gazdarica u društvu i zajednici i njihov utjecaj na iste. Starim istarskim nazivom za žene koje su utjecale na naše prostore, na obitelj, na zajednicu, na odgoj, kulturu, tradicije željele smo prepoznati kontinuitet ženske povijesti, utjecaj u društvu i valorizirati iste.“- ističe predsjednica, ideatorica i osnivačica LC Parone Patrizia Milani te dodaje: „Opredijelile smo se za javno zagovaranje prava žena kroz prisustvo u javnosti, putem medija i u direktnim kontaktima s građankama i građanima, edukacijom, predavanjima, okruglim stolovima i humanitarnim radom. Kao posebne vrijednosti njegujemo međusobno uvažavanje, povjerenje i solidarnost, te stvaranje ozračja osvještavanja i potpunog realiziranja osobnih potencijala.“

Ova uspješna dama godinama je utjecala na betonsku industriju. Osmislila je mnogo inovativnih proizvoda od kojih iPark ostavlja značajan trag. Danas je vlasnica uspješne tvrtke za investicije, nekretnine i plovila. Dugogodišnjim radom uljepšala je izgled brojnih javnih površina diljem Istre i šire. Patrizia je bila i predsjednica Lions kluba Pula, predsjednica Biciklističkog kluba Pula te je bila aktivna članica BPW kluba Pula (Business and Professional Women) i Donne d’Europa. Danas je ostvarila san osnivajući prvi specializirani Lions klub u Europi.

Specijalistički klubovi osnivaju se unutar Lions Distrikta, a LC Parone je prvi specijalistički klub u Distriktu 126 Hrvatska. Na razini LCI,  program osnivanja specijalističkih klubova pokrenut je 2017. godine. Osmišljen je kako bi se stvorili klubovi u kojima članovi dijele zajednički interes ili strast, omogućiti im da se povežu jedni s drugima na dubljoj razini, dijeleći hobije, profesiju, pripadnost određenim kulturnim i zavičajnim sredinama te različita životna iskustva.

Između utjecajnih članica iz polja edukacije, biznisa, privatnog i javnog sektora ističe se i Paula Čermin koja dugi niz godina djeluje u privatnom sektoru na području zdravstvenog turizma. U Hrvatsku je dovela kiropraktiku kao profesiju i otvorila prve četiri kiroprakičke ordinacije kao i kiropraktičku udrugu Hrvatske.

Ivona Anić vlasnica je računovodstvenog ureda koji posluje od 1992. godine kao rezultat nastavka tradicije u obitelji. Godinama savjetuje i prati poslovanje hrvatskih malih divova i pomaže im da uspiju u svojim djelatnostima bitnim za hrvatsko gospodarstvo.

Tu je i Renata Vokal, uspješna poduzetnica već 28 godina. Bila je dugogododišnja članica Hrvatske udruge poslonih žena Krug. Sa svojom kćerkom Ivanom osmislila je projekt koji okuplja i promovira snažne, samosvjesne i uspješne žene u svom području stvaranja i života. Renata smatra da je dijeljenje znanja i iskustva vrlo važno, te se veseli novim projektima kao članica Lions kluba Parone.

Lara Bressan ušla je u poduzetničke vode sa 19 godina. Otvorila prvi fitness centar u svom rodnom Lovranu. Nakon preseljenja na svoj obožavani Cres i tu otvorila prvi fitness centar i nakon nekog vremena i prvi servis za čišćenje na cresko- lošinjskom području.

Uspješne članice LC Parone zajednički zastupaju vrijednosti koje podrazumijevaju: pravo pojedinca/ke na izbor i različitost, na život u nenasilju i toleranciji, ne nasilju nad ženama, razvijanje rodne ravnopravnosti i ostvarenje jednakih mogućnosti, njegovanje feminističke vizije i ženske solidarnosti, poštivanje ženskih ljudskih prava, međusobna ljubav, uvažavanje, prihvaćanje odgovornosti, pravda, obrazovanje i edukacija za mlade žene i civilno društvo, ekološke svijesti.

Prvi specijalizirani Lions club u Hrvatskoj i regiji LC Parone službeno će biti predstavljen u subotu, 27. lipnja u 19 sati na prvoj Charter night u hotelu Lovac u Pazinu gdje će započeti i svoju humanitarnu misiju. Prikupljena sredstva namijenjena su Društvu tjelesnih invalida, Pazin.

 

Oglas

Komentiraj

komentari