Kada uključiti kompjuter u odgoj djeteta

Djetetov ulazak u svijet računala ovisi prvenstveno o vašim shvaćanjima, opredjeljenjima i mogućnostima. Na tržištu je previše igrica koje obiluju nasiljem, ali moguće je pronaći i one koje nisu agresivnog sadržaja i koje odgovaraju različitim uzrastima. Igrajući, djeca istovremeno vježbaju reflekse, motoriku, koncentraciju, a sadržaj je edukativan i zabavan.

S igricama ćete se upoznati razgovarajući s drugim roditeljima ili možete potražiti informacije na internetu. Također, možete potražiti igre i igračke koje će motivirati dijete i usmjeriti ga na druge aktivnosti.
Tako, pokušajte s djetetom igrati društvene igre, kao što su karte za djecu, memory, monopoly, zanimljiva matematika, zanimljiva geografija…
Privlačne i korisne su različite umjetničke ili kreativne igračke, poput bojica i mase za modeliranje. Zahvaljujući njima, dijete vježba koncentraciju, motoriku, kreativnost, stvaralačko izražavanje.
Važno je, u svakom slučaju, biti angažiran oko djeteta, a nikako ga prepustiti raznim ekranima da mu kreiraju stvarnost bez vašeg utjecaja.
M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari