Kada visoka zaštita za osjetljivu dječju kožu postane zabavna

Dječja koža osobito je osjetljiva na sunce s obzirom na to da obrambeni mehanizam dječje kože još nije u cijelosti razvijen. Tijekom jednoga dana na plaži utjecaj UV-zraka na osjetljivu dječju kožu čak je triput veći od utjecaja na kožu odrasle osobe zbog njenog manjeg sunčanog kapitala. Laboratoriji Vichy imaju rješenje; Ideal Soleil dječje mlijeko u velikom pakiranju, super-nježni sprej ili obojena mirisna pjena: tri teksture, tri osjeta s uvijek istom visokom zaštitom SPF 50 kako bi omogućili roditeljima učinkovitu zaštitu svoje djece.

Sunčeve zrake zbog povećanog prolaska kroz atmosferu Zemlje imaju sve jači učinak na kožu. Utvrđeno je da 80% životnog izlaganja UV-zrakama dosežemo već do 18. godine, a epidemiološka istraživanja dokazuju da je pojava raka kože kod odraslih usko povezana s frekvencijom pojava sunčanih opeklina u djetinjstvu. Dječja je koža osjetljivija od odrasle na UV- zrake, jer je njen pigmentni sustav nezreo sve do puberteta. Većina roditelja smatra da dobro štiti svoju djecu zaštitnom kremom, ali skoro svaki drugi roditelj kaže da je njegovo dijete već imalo opeklinu od sunca. Sve je to posljedica ponekad rizičnog ponašanja na suncu (npr. vrijeme izlaganja duže od 3 sata dnevno, izlaganje u vrijeme kad je sunce najjače – između 11 i 16 h), ali i kvaliteta nanošenja proizvoda za zaštitu od sunca koja nije uvijek optimalna: roditeljima ponekad nije jednostavno ispravno nanijeti kremu na djecu koja nestrpljivo čekaju na igru i kupanje. Roditelji misle da su kremu dobro nanijeli, no u stvari ne nanose dovoljnu dozu – 2mg/cm2 kože.

Također je bitno naglasiti dijelove tijela koji su često zaboravljeni: gornja strana stopala i ruku, donji dio leđa, nadlanica, unutrašnjost šaka, ključna kost, stražnja strana koljena, Ahilova tetiva- toliko malih dijelova koji su ponekad na kraju dana prilično crveni unatoč nanošenju kreme za zaštitu od sunca.

IDEAL SOLEIL Dječje mlijeko SPF 50+ štiti osjetljivu dječju kožu od UV-zraka i smanjuje opasnost od alergija na sunce boreći se protiv štetnih učinaka UV-zraka i za zaštitu dragocjenog genetskog kapitala dječje kože. Laboratoriji Vichy su u dječje mlijeko dodali fotostabilan sustav filtera širokog spektra zaštite od UVA/UVB-zraka na bazi Mexoryla. Hipoalergena formula BEZ MIRISA, BEZ PARABENA, BEZ BOJILA ispitana je na osjetljivoj koži pod nadzorom dermatologa i pedijatra. IDEAL SOLEIL Dječje mlijeko SPF 50+ obogaćeno je termalnom vodom Vichy koja smiruje, jača i obnavlja kožu te je koža zaštićena od opeklina i budućih oštećenja.

U liniji Ideal Soleil proizvoda za djecu na raspolaganju su također :

Ideal Soleil Nježni dječji sprej SPF 50+ 100ml

Vrlo snažna, a opet nježna zaštita za dječju osjetljivu kožu vrlo zabavna za nanošenje.

Ideal Soleil Super pjena za djecu SPF 50+

Najzabavnija Vichyjeva tekstura: prozračna poput kreme, obojena poput sladoleda, mirisna poput bombona kako bi u djeci probudila želju da se zaštite kao i odrasli.

U NAJTOPLIJIM SATIMA DANA SAKRIJTE SE U HLADOVINU

Dijete naučite jednostavnom “pravilu o sjeni”: ako je djetetova sjena kraća od njegova tijela, mora se smjesta skloniti u hladovinu!

IDEAL SOLEIL: IDEALNA ZAŠTITA ZA SVAKI TIP OSJETLJIVE KOŽE

LINIJA IDEAL SOLEIL PREDSTAVLJA UČINKOVITU ZAŠTITU ZA IDEALNU KOŽU NA SUNCU TE JE PRIMJERENA SVIM TIPOVIMA KOŽE, ČAK I NAJOSJETLJIVIJIM. ZA VIŠE INFORMACIJA POSJETITE WWW.VICHY.HR I OTKRIJTE SVOJU OPTIMALNU IDEAL SOLEIL ZAŠTITU OD SUNCA ZA LICE, TIJELO ILI ZAŠTITU OSJETLJIVE DJEČJE KOŽE.

Oglas

Komentiraj

komentari