Kako odabrati grudnjak za trudnoću i dojenje (i zašto je to bitno)?

Predstavljamo vam Carriwell – donje rublje za žene, majke i kraljice

Neka istraživanja kažu da čak 80% žena bira krivu veličinu i oblik grudnjaka za sebe. Taj poražavajući podatak daje nam zadatak da educiramo i pomognemo ženama pri odabiru, a posebno onim ženama koje doživljavaju velike promjene na tijelu, a to su trudnice i dojilje.

Jedan od prvih znakova trudnoće su osjetljive grudi. Već u šestom tjednu trudnoće grudi mogu postati zamjetno veće, postaju osjetljivije, ponekad i bolne, a bradavice i okolna koža (areola) postaju tamnije. Svi ovi znakovi ukazuju na to da se grudi spremaju za svoju osnovnu zadaću – proizvodnju mlijeka i hranjenje novorođene bebe.

Većini trudnica više neće odgovarati postojeći grudnjaci i to već u prvom tromjesečju: grudnjaci počinju zatezati i žuljati, ostavljaju na koži neugodne tragove i crvenilo, a kopčanje ide teško. To znači da je vrijeme za kupovinu– online ili u trgovini, kako vam je draže i lakše!

Kako odabrati pravi grudnjak?

U trudnoći grudi mogu narasti i do pet brojeva. I to može zvučati simpatično, posebno onim ženama koje su jedva čekale da im se njihov stari grudnjak malo popuni, međutim to sa sobom donosi  i nove potrebe. Najbolji grudnjak za trudnice i dojilje mora biti udoban i rastezljiv, a ipak čvrst kako se mišići ne bi opustili, pogotovo nakon poroda i prestanka dojenja.

Na što treba obratiti pažnju prilikom odabira:

  • Materijal – prioritet. Pri odabiru grudnjaka važno je misliti na materijal koji osigurava rastezljivost i udobnost. U trudnoći se koža više znoji, pa mora nesputano disati.
  • Naramenice grudnjaka – trebaju biti jake i široke kako bi pružile podršku i pravilno rasporedile težinu.
  • Košarice – moraju biti elastične i prostrane da ne bi pritiskale dojke, kako bi mliječne žlijezde dobro radile i mlijeko imalo slobodan protok.

“Grudnjaci za trudnice i dojilje su staromodni“

Nikako! Vrijeme je da upoznate Carriwell, dansku kompaniju koja se specijalizirala za izradu donjeg rublja za trudnice i dojilje. Njihovi grudnjaci su specifični po tome što su im košarice napravljene od posebno elastičnog mrežastog materijala koji prati varijacije u veličini grudi. Košarice Carriwell grudnjaka  pružaju sve veću podršku s većim rastezanjem, a nakon dojenja se smanjuju prateći smanjenje veličine grudi.

O tome svjedoči i Sarah Josipović, PR & event organizatorica koja niti u trudnoći nije prestala s organizacijom festivala: “Dok nisam ostala trudna, grudnjaci su bili nešto što sam pokušavala izbjegavati i nisam o njima puno razmišljala. Jednostavno, nisu mi bili ugodni“, priznaje nam Sarah Josipović. „Tijekom trudnoće su mi jako rano grudi počele bujati i narasle su za nekoliko brojeva. Tada sam otkrila Carriwell grudnjak za dojenje koji mi je na prvu bio senzacija – mekan, udoban, prilagodljiv, a s druge strane čvrst. Iskreno, iako sam nedavno prestala dojiti, još uvijek ga koristim.“

 

View this post on Instagram

 

Mama i sin 🥰❤️ #love #motherandson #makjeric

A post shared by ѕaraн joѕιpovιć (@sarahjosipovic) on

Kontakt koža-na-kožu između mame i bebe pospješuje prirodan i složen proces dojenja. Za uspješno dojenje su potrebni vrijeme, mir i strpljenje, a svako je dijete jedinstveno i ima svoj temperament koji se odražava i pri dojenju. Carriwell, poznat kao pouzdan partner trudnicama i majkama, uz udobnost osigurava praktičnost i lako otkopčavanje i zakopčavanje grudnjaka pri dojenju. Uz sve to, najprodavaniji i najpopularniji modeli grudnjaka od sada su dostupni u Deluxe varijantama s decentnom čipkom, modernim dezenima i zlatnim kopčama.

„Carriwell asortiman oduševio me izborom grudnjaka za dojenje koji su bili estetski gotovo nalik onima koje sam do tada nosila i to je bilo ono što je zaista rijetkost kod trudničkog asortimana. Carriwell tajice, pak, nosila sam tijekom cijele prošle i sadašnje trudnoće, kao i kroz čitav period postpartuma“, otkriva Nataša Janjić.

Inovacija iz Carriwella koja je najvažnija za dojilje je Carri-Gel® podrška koja zamjenjuje žicu u grudnjacima. Savjetnice za dojenje ne preporučuju korištenje žice jer ona može prouzročiti zastoj mlijeka i dovesti do mastitisa. Zato Carri-gel u kombinaciji s elastičnim vlaknima pruža podršku i udobnost koju svaka trudnica i dojilja treba. Bez neugodnih žica odahnut ćete vi, ali i vaša perilica rublja.

Ana Herceg otkriva kako svakodnevno nosi Carriwell grudnjake za dojenje s čipkom: „Nosim ih otkad sam rodila pa, evo, već više od godinu i pol. Obožavam ih jer su udobni i praktični. Nosim ih i za vježbanje joge, a mislim da ću ih nastaviti nositi i kad prestanem dojiti. Izgledaju kao top, super su podrška, jednostavni kod dojenja, bez kopči i kukica što ih čini stvarno super i za trening.“

Svaka mama je najbolja mama na svijetu –  i zato zaslužuje Carriwell

Ako pitate Carriwell tim, svaka mama je najbolja mama na svijetu. Geslo „Za Vaše rastuće potrebe“ najbolje ocrtava motivaciju da Carriwell proizvodi budu podrška (budućim) majkama u svakom trenutku. Tri su osnovne linije proizvoda koje će vas pratiti na ovom posebnom putovanju: prva „Mum to be“ namijenjena je trudnicama, „New mum“ dojiljama,  a „Back to You“  linija namijenjena je svim majkama koje žele vratiti samopouzdanje nakon trudnoće.

„Kroz trudnoću sam koristila Carriwell tajice, iz kojih nisam izlazila, jer me sve drugo stezalo i žuljalo, budući da sam dobila dosta kilograma“, kaže Marijana Mikulić kada razgovaramo o podršci.“ Ne znam otkada postoji, ali otkriće Carriwell rublja za trudnice i dojilje mi je toliko olakšalo period visoke trudnoće i dojenja, da sam same grudnjake i nakon toga nastavila koristiti. Jako su mekani, nakon pranja u perilici ne mijenjaju se kao neki prijašnji pamučni grudnjaci za dojenje, koji bi postali nekako tvrdi i neudobni. Budući da ja grudnjak volim nositi i za spavanje, a to se baš i ne preporučuje, ovi su grudnjaci pun pogodak jer su udobni i mekani.“

Uživajte razmjenjujući nježnosti u druženju s vašom bebom u Cariwell liniji donjeg rublja.

Više o Carriwell asortimanu i prodajnim mjestima možete saznati na: https://najnaj.eu/carriwell/

Carriwell: #carriwellrealmums #carriwell #dojenje #breastfeeding #bonding #kangarooing #skintoskin  #nursing #feedingwithlove #breastfeedingawareness

Dobitnica u darivanju objavljenom 26. svibnja je Ivona Nedić. Molimo dobitnicu da se javi u inbox:) Hvala svima na sudjelovanju!

Oglas

Komentiraj

komentari