Kao djeca borimo se protiv roditeljskog autoriteta – kako je kad smo i sami roditelji

Svaka generacija djece pruža veći ili manji otpor roditeljima. Kako starimo i sami postajemo roditelji, pa prije ili kasnije postanemo prave slike svojih majki i očeva. Kada uočimo neke od sljedeće navedenih situacija, možemo sa sigurnošću reći da smo odrasli i da počinjemo sve više sličiti svojim roditeljima.

-Imate sve specijalizirane kartice za sakupljanje bodova, od prehrane do trgovina građevinskim materijalom. -Idete na spavanje u 21 sat i ne mislite da je to nešto loše. -Smetaju vam susjedi koji usred tjedna puštaju glasnu muziku i imaju neka prijateljska okupljanja. -Ne pada vam napamet izaći iz kuće s mokrom kosom, jer bi se mogli prehladiti. -Uvijek koristite podmetače za čaše. -Planirate sedmičnu kupovinu s obzirom na akcije u supermarketima. -Šokirano uzdišete kad vidite ‘mladež’ golih trbuha ili bez jakne tijekom vjetrovitog dana. -Obraćate veću pažnju reklamama s proizvodima za čišćenje. -Uhvatili ste se kako upozoravate druge da su napravili nešto nemoralno. -U razgovoru s djecom započinjete rečenice sa: dok si pod mojim krovom. -U torbi uvijek imate zdrave grickalice, pitku vodu i prvu pomoć. -Doručkujete. -Kod odlučivanja što ćete gledati na televiziji prednost dajte domaćim serijama. -Napokon ste shvatili svu ljepotu štednje. -Šale vaših roditelja odjednom su vam postale smiješne.

Ako vas ovaj tekst i oneraspoloži, ne dajte se, učinite neku ‘mladenačku glupost’, ali kad vas nitko ne vidi, radite stvari koje volite i uživajte u danima koji dolaze, jer ste to zaslužili.
Ne brinite, ionako nas mladi gledaju, već sada, kao starce, kako smo i mi gledali naše roditelje. I to je sasvim u redu.
M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari