Karlovačka Aquatika osvojila prvu nagradu na Bled Water Festivalu

18. lipnja 2017. – Nakon nedavno osvojene nagrade za jedan od najuspješnijih lokalnih EU projekata u RH u razdoblju 2015. – 2016., Aquatikua– Slatkovodni akvarij Karlovac osvojila je prvo mjesto u kategoriji „Nacionalni projekti“ na Bled Water Festivalu.

Glavna svrha Bled Water Festivala je podizanje javne svijesti o očuvanju i zaštite voda. U tu svrhu je, u suradnji s ministarstvima za zaštitu okoliša iz Slovenije, Hrvatske i Srbije, kreirana prva regionalna dodjela koja se odnosi na odgovornost prema vodi u kategorijama: korporativni projekti, nacionalni projekti i pojedinačni projekti.

„U manje od godinu dana od otvaranja Aquatika je nagrađena nekolicinom priznanja, pa tako i ovo novo smatramo itekako vrijednim. Nagrada Bled Water Festivala još je jedan pokazatelj da su Karlovačkoj županiji, ali i Hrvatskoj, projekti poput Aquatike od vitalnog značaja u turističkom, kulturnom i edukativnom smislu. Posebno nas veseli svakodnevno zadovoljstvo naših posjetitelja, zbog kojih se trudimo biti što bolji i ulagati velike napore pri realizaciji različitih projekata.“, izjavila je ravnateljica Aquatike Margarita Maruškić Kulaš.

Aquatika je od otvorenja u listopadu 2016. dobitnik nekolicine stručnih nagrada, priznanja i nekoliko nominacija. Uz osvojeno drugo mjesto kao najuspješniji lokalni EU projekt u RH, valja istaknuti još i dvije prestižne A+Awards nagrade u kategoriji Architecture + Landscape posvećenoj inovativnim projektima koji stvaraju prirodan okoliš te priznanje Hrvatske udruge za odnose s javnošću u kategoriji Odnosi s javnošću u regionalnoj i lokalnoj samoupravi.

Javna ustanova Aquatika nastala je u okviru projekta pod nazivom „Slatkovodni akvarij i muzej rijeka – KAquarium“, a koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007. – 2013. u iznosu od 36.222.282,45 kuna, dok je ukupna vrijednost cijelog projekta iznosila 36.691.939,25 kuna.

Oglas

Komentiraj

komentari