Karlovačka Aquatika proslavila svoj prvi rođendan

23. listopada 2017. – Nakon što je nedavno dočekala jubilarnog stotisućitog posjetitelja, Javna ustanova Aquatika proslavila je prvi rođendan. U samo godinu dana od otvaranja Aquatika je postala prepoznatljiva atrakcija grada Karlovca i Karlovačke županije koja svojim sadržajima privlači posjetitelje svih uzrasta. U okviru proslave prvog rođendana sve posjetitelje Aquatike razveselili su besplatan razgled akvarija te bogat cjelodnevni program s radionicama za djecu, rođendanskim tortama i koncertom grupe Detour.

„Veliki interes posjetitelja za Aquatiku prisutan je od prvog dana. Osim zbog jedinstvenog koncepta akvarija i bogatstva riječne flore i faune koji prikazuje, Aquatika je zanimljiva i zbog dodatnih edukativnih sadržaja. Uspjeh u prvih godinu dana projekta pokazuje da Aquatika doista jest od vitalnog značaja za turizam u Karlovcu i Karlovačkoj županiji. Vjerujemo da to može biti poticaj svim predstavnicima turističkog sektora i da će u skoroj budućnosti biti jednako kvalitetnih, ako ne i kvalitetnijih, projekata koji će pružiti dodanu vrijednost turističkoj ponudi Grada i Županije.“, rekla je ravnateljica Javne ustanove Aquatika Margarita Maruškić Kulaš.

Karlovački gradonačelnik Damir Mandić zahvalio je zaposlenicima Aquatike i svima koji su sudjelovali u ideji stvaranja slatkovodnog akvarija u Karlovcu. „Aquatika je, na čelu sa svim zaposlenicima, živi dokaz da se predanim radom i ljubavlju mogu učiniti velike stvari.“, istaknuo je Mandić. O posebnosti projekta prvog slatkovodnog akvarija, svjedoče i stručne nagrade i priznanja kojima se Aquatika može pohvaliti. Uz titulu drugog najuspješnijeg lokalnog EU projekta u Hrvatskoj, tu su i dvije prestižne A+Awards nagrade u kategoriji Architecture + Landscape, prvo mjesto u kategoriji „Nacionalni projekti“ na Bled Water Festivalu, priznanje Hrvatske udruge za odnose s javnošću u kategoriji Odnosi s javnošću u regionalnoj i lokalnoj samoupravi te nagrada „Plavi cvijet pristupačnosti“ za 2017.

Važnost slatkovodnog akvarija u Karlovcu prepoznala je i Europska unija. Naime, projekt slatkovodnog akvarija Aquatike realiziran je u suradnji Grada Karlovca i Razvojne agencije Karlovačke županije, a sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007. – 2013. Za realizaciju projekta pod nazivom „Slatkovodni akvarij i muzej rijeka – KAquarium“ EU je osigurala iznos od čak 36.222.282,45 kuna, a njegova ukupna vrijednost dosegnula je 36.691.939,25 kuna.

Oglas

Komentiraj

komentari