Kaufland donirao oko 30.000 proizvoda pred istekom roka trajanja!

Kaufland donirao oko 30.000 proizvoda pred istekom roka trajanja, preko 50.000 komada pekarskih proizvoda te 50 tona voća i povrća!
Krilaticom „Djela, ne riječi“ Kaufland u Hrvatskoj vodi se i u sklopu redovitog doniranja hrane kako bi se smanjio otpad od hrane!

Bacanje hrane globalni je problem, a samo u Hrvatskoj se godišnje baca gotovo 400.000 tona hrane dok je prevelik broj onih kojima je ta hrana nužno potreban dnevni obrok.
Kaufland u suradnji s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije već nekoliko godina uspješno usmjerava prehrambene proizvode pred istekom roka trajanja potrebitima. Iz Kauflanda ističu kako je u prvih devet mjeseci ove godine donirano već oko 30.000 takvih proizvoda.
Osim toga, većina poslovnica Kauflanda u Hrvatskoj mreži nadbiskupijskih i biskupijskih Caritasa te lokalnim društvima Hrvatskog Crvenog križa dva puta tjedno donira pekarske proizvode i voće i povrće koje se do kraja dana ne proda. Od 1. siječnja 2020. tako je dosad donirano preko 50.000 komada pekarskih proizvoda, kruha i raznih peciva, te gotovo 50 tona voća i povrća.

„Drago nam je što povodom Međunarodnog dana svjesnosti gubitka i bacanja hrane možemo reći da već godinama radimo protiv gladi te smanjujemo količinu bačene hrane. S aktivnostima doniranja nastavljamo i dalje svakog tjedna kako bismo pomogli ljudima kojima tako možemo osigurati potrebni obrok. Osim donacija, aktivno radimo na sprječavanju bacanja prehrambenih proizvoda tako što kontinuirano optimiziramo procese protoka robe“, izjavila je Marija Franić, voditeljica Korporativnih komunikacija u Kauflandu.

U projekt doniranja namirnica uključene su sve trgovine Kauflanda diljem Hrvatske kao i logističko-distributivni centar u Jastrebarskom, a takvom raspodjelom proizvodi redovito dolaze do brojnih potrebitih u lokalnim zajednicama.

Oglas

Komentiraj

komentari