KIDS FRIENDLY: LEGO FILM 2 osvrt

KIDS FRIENDLY: LEGO FILM 2, animirana akcijska avantura, 107 min [osvrt Tihoni Brčić]

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

”Lego film 2” nastavlja se direktno na prvi filmi s istom dozom akcije, avanturizma i humora. Iako radi invazije Lego Duplo likova krene s postapokaliptičnom atmosferom, glavni junak Emmet uporno se bori optimizmom složiti kockice na svoje mjesto. Nepovjerenje, neprihvaćanje različitosti i nedostatak suradnje problemi su koji likovi nadilaze i daju djeci do znanja da zajedništvo nije samo dio Lego svijeta gdje kockice moraju biti spojene da bi nešto stvorile. To je i dio pravog svijeta gdje treba prihvatiti zajedničko druženje s vršnjacima da bi igra funkcionirala. Ono što ”Lego film 2” prikazuje jasnije nego bilo koji drugi film je način na koji djeca doživljavaju igru. Film s lakoćom prelazi iz igranog u animirani, pokazujući da se sve zapravo odvija u dječjoj mašti za vrijeme igre. Kroz nju stvaraju, proživljavaju i uče u kreativnom svijetu realističnom poput stvarnog svijeta. Film bi zapravo trebalo preporučiti roditeljima – da ne zaborave da se kroz igru rađaju jedinstvene ideje i rješenja bez kojih svijet može samo stagnirati. Odvojite malo vremena i pridružite se djetetu u stvaranju zajedničkog Lego svijeta, ionako će nakon filma njime biti očarani.

Za djecu: 6+.

Za roditelje: Lego film 2 ispunjen je referencama na filmove poput Pobješnjeli Max i Umri muški, namijenjen samo odraslima.

Nasilje: Borbe i razaranje je prisutno cijelo vrijeme, ali kako se radi o Lego kockicama sve djeluje bezazleno. Zanimljiva je ”slatkifikacija” nasilja – razoriti projektili Lego Duplo svijeta slatka su i živa bića!

Zastrašujući prizori: Kako je dio radnje u postapokaliptičnom svijetu, to i likovi (uključujući bebe) odražavaju ponašanjem, odijevanjem i rekvizitima. No ne treba zaboraviti da se radi o Lego kockicama, pa sve prije djeluje bezazleno i smiješno, nego zastrašujuće.

Rječnik: Primjeren za djecu.

Seks: Nema seksualnih prizora.

Tempo: Kao i u ostalim Lego filmovima i ovaj ima vrlo dinamičan tempo koji prije podsjeća na filmsku najavu nego na film. Djeci starijoj od 6 godina koja su izložena video igrama i TV crtićima to ne bi trebalo stvarati veće probleme u praćenju.

 

 

 

 

 

 

 

 

Oglas

Komentiraj

komentari