Klaunovidoktori i u Splitu

Nastavlja se akcija „Donesite i vi osmijeh u bolnice“. Zahvaljujući zajedničkoj akciji Henkela i Konzuma, Crveni nosovi u siječnju kreću s novim plemenitim ciljem uveseljavanja djece i u KBC-u Split. Nakon provedene audicije, Crveni nosovi su dobili nekoliko novih klaunovadoktora: Darka Pejkovića, Ivanu Giove Župa i Mirtu Lučin. „Jako mi je drago da mogu svojim klaunovskim vještinama pomoći djeci u teškim trenucima borbe s bolešću i boravkom u bolnici“, kazao je klaun Nađimir Dobrić, odnosno Darko Pejković.

Udruga Crveni nosevi djeluje već 5 godina, a trenutno ima 18 educiranih klaunovadoktora. Danas, njihova misija širenja veselja i osmijeha proširila se i na Split. Izvršna direktorica Crvenih noseva, Mladenka Majerić kaže kako je primarna želja Udruge mogućnost redovnog boravka klaunova u bolnicama. Majerić ističe kako u Austriji program Crvenih nosova djeluje već 20 godina, dok je u Buenos Airesu donesen zakon da svaka bolnica mora imati klaunovedoktore. Upravo zahvaljujući suradnji Udruge s Konzumom i Henkelom, Hrvatska tako postaje dio jedne uspješne svjetske zajednice. „Postoji nevjerojatna motivacija da okruženje tuge, straha i boli promijenite. Kad vidite da to klaunovi zaista rade, iako nisu liječnici i ne koriste nikakve medicinske preparate, nego ono što najbolje znaju, svoje umjetničke vještine, onda postoji ta motivacija da to dovedemo svugdje.“, izjavila je Majerić.

Svoje zadovoljstvo ovom hvalevrijednom akcijom iskazali su i predstavnici Konzuma i Henkela. Mario Altan, generalni menadžer Henkel Adria, te Danijel Dugić, direktor marketinga Konzuma ističu kako dječji osmijeh nema cijene te da su sretni što će u suradnji s Crvenim nosovima olakšati boravak u bolnicama ne samo djeci već i njihovim roditeljima te tako promijeniti percepciju tih teških trenutaka.

Kupnjom proizvoda Persil, Somat ili Silan u Konzumu financijski se pomaže Udruzi Crveni nosovi, te tako i vi možete biti dio ovog plemenitog cilja.

Napisala: Kristina Rep

Oglas

Komentiraj

komentari