Klepetan je ostao bez Malene: tužna vijest pogodila je Hrvatsku

Hrvatska tuguje nakon što je uginula Malena i time okončala ljubavnu priču koja je trajala 20 godina, a po kojoj je snimljen i popularni dokumentarac.

Stjepan Vokić, čovjek velika srca koji je o Malenoj skrbio 28 godina nije mogao sakriti svoju tugu, a za Večernji list ispričao je kako je do ovoga došlo.

‘Počelo je oko 9.6. kada sam primijetio da nije dobro. Počele su i vrućine. Htjela je ići za Klepetanom, ali nije mogla. Pala je dolje. Ja sam je unio unutra. Nije htjela više ni jesti ni piti vode. Kao da je riješila da se riješi tog svog života, jer je kod njih to poniženje, ja bi rekao. Klepo je stalno oko nje obilazio, ali nije bilo pomoći. Jedanaest dana sam je držao u sobi jer vidio sam da muhe idu oko nje. Niža je temperatura nego vani, pazio sam i pratio. Međutim, nije htjela ništa uzeti jesti i kada je vidio prijatelj Neno samo je zaplakao i otišao. Nema pomoći. Onda 29. 6. sam je iznio i na krilu jedne prijateljice je sklopila oči – rekao je Stjepan Vokić, 75-godišnjak koji je skrbio o Malenoj 28 godina.’

Iako par više nije zajedno, Malena i Klepetan na svijet su donijeli čak 66 potomaka koji će nastaviti put svojih roditelja. A što će Klepetan sada kada je sam, možemo samo nagađati.

‘On će vjerojatno na proljeće naći nove prijateljice, ali na gnijezdo neće sigurno do proljeća – dodao je Vokić. Klepetan je, kaže, teško primio smrt Malene.  – Svaku večer dolazi. Ja budem tu. Kažem: Nema je, Klepo. Moram ga odvesti jer vidio je da je Malena meni u sobi. Pokopao sam je na njezinom omiljenom mjestu gdje ga je čekala – opisuje Vokić. Smatra da je Malenu dotukla ova zima. – Rode leže na jajima, a vani -9. To nije normalno. Vrijeme se mijenja. Gazi nas. Ne poštuje se priroda. Glavni kanal naš su ispustili i ostala je sitna riba koja se nema gdje sakriti od proždrljivih riba. Devastirali su naše područje – kaže Vokić.

Stjepan je Malenu pronašao davne 1993. godine kada je prilikom pecanja primijetio da ima slomljena krila i ne može letjeti. Godine 2001. došao je Klepetan i kada je ugledao Malenu rodila se ljubav. Vraćao se gotovo svake zime upravo njoj.

Oglas

Komentiraj

komentari