Klorane suhi šamponi: novo lice, ista legendarna učinkovitost!

12. studeni 2019. – Postoje neki proizvodi koji su toliko posebni da ih zavole generacije. A postoje i neki koji su toliko legendarni da postanu sinonim i standard izvrsnosti za grupu proizvoda kojoj pripadaju. Baš toj skupini besmrtnih pripadaju Klorane suhi šamponi, koji će svaku kosu učiniti čistom za svega dvije minute bez upotrebe vode.

Ova priča o uspjehu počinje 1971. godine kada se pojavljuju šamponi razvijeni kako bi hospitalizirani pacijenti mogli oprati kosu bez upotrebe vode, no uskoro je ovaj suhi proizvod prouzročio pravi pljusak u segmentu njege kose. Klorane suhi šamponi su se zahvaljujući svojoj inovativnoj formuli i jednostavnom korištenju popeli na svjetski tron i tamo su i dan-danas, nakon gotovo 50 godina. Baš ove godine Klorane suhi šamponi dobili su novi, svježi i suvremeni izgled, zadržavajući usput originalnu učinkovitu formulu baziranu na dva djelatna sastojka (zobeno mlijeko i kopriva) i tri visoko upijajuća praha prirodnog podrijetla.

Jedna biljka, jedan djelatna tvar, jedan simptom

Laboratoriji Klorane od svojih se početaka pouzdaju u snagu biljaka koja proizvodima ovog najstarijeg svjetskog dermokozmetičkog brenda jamči učinkovitost, ali i nježnost, kako prema korisniku, tako i prema okolišu.

Zobeno mlijeko odlikuje se nježnošću, a ekstrakt se dobiva od zobi koju Klorane organski uzgaja u jugozapadnoj Francuskoj. Upravo zbog spomenute nježnosti Klorane suhi šampon sa zobenim mlijekom namijenjen je svim tipovima kose, a dolazi u varijanti za svjetlu i tamnu kosu. Brizi za masnu kosu posvećen je Klorane suhi šampon s koprivom, točnije ekstraktom vrste Urticadioica L., koja se uzgaja bez pesticida kako bi se zaštitilo 120 vrsta  koje obitavaju u njezinom eko-sustavu. Kopriva se potom ručno bere i prirodno suši kako bi se dobila djelatna tvar poznata po svojstvu upijanja masnoća. Uz biljne djelatne tvari, u srcu formule Klorane suhih šampona su tri praha prirodnog podrijetla: silicijev dioksidkoji zahvaljujući svojoj spužvastoj strukturi ima veliku moć upijanja, kukuruzni i rižin škrob koji omogućuju ravnomjernu raspodjelu formule te olakšavaju njezino uklanjanje te beta-ciklodekstrin, molekula šećera koja je tu da odstrani masnoću te zadrži sebum u svojoj lipofilnoj šupljini. Unatoč ovim vrlo sofisticiranim znanstvenim terminima Klorane suhi šamponi se vrlo jednostavno koriste: protresite prije uporabe i raspršite na kosu (bliže vlasištu) s 15 cm udaljenosti. Pričekajte dvije minute i zatim temeljito iščetkajte kosu te uživajte u osjećaju besprijekorno čistog vlasišta.

Klorane suhi šampon sa zobenim mlijekom 150 ml, MPC=93,71 kn
Klorane suhi šampon sa zobenim mlijekom – za tamnu kosu 150 ml, MPC=93,71 kn
Klorane suhi šampon s koprivom 150 ml, MPC=93,71 kn
Klorane suhi šampon s koprivom – za tamnu kosu 150 ml, MPC=93,71 kn

6  razloga za primjenu Klorane suhih šampona

  • Ekspresna 2-minutna rutina
  • Čista kosa i volumen
  • Dulja razdoblja između pranja
  • Lakše stiliziranje i oblikovanje
  • Osvježava kosu bez upotrebe vode
  • Praktično za putovanja

Klorane svakodnevni izazov: #štedivodu #štedivrijeme #čuvafrizuru

Svaki Europljanin prosječno potroši 160 litara vode dnevno, odnosno 60 000 litara vode godišnje. 40 posto te brojke otpada na kupke i tuširanje. Riječ je o značajnom udjelu i danas je važnije nego ikad da se on smanji. Zato Klorane predlaže nekoliko malih gesti kojima svatko od nas na dnevnoj bazi može doprinijeti očuvanju dragocjenih zaliha pitke vode odnosno plavog  zlata. Pridružite se izazovu:

#umivaonikizazov

Zamijenimo li jedno tuširanje tjedno dobri starim pranjem nad umivaonikom, uštedjet ćemo 4000 litara (nepotrebno) potrošene vode godišnje.

#onehitshowerizazov

Priuštite si glazbeno tuširanje. 5-minutnim tuširanjem potroši se 60 do 200 litara vode. Smanjimo li trajanje tuširanja na 2 i pol minute – što je prosječno trajanje jedne pjesme – smanjit ćemo potrošnju vode za pola.

#štedivodu

Svaki tjedan jedno pranje kose zamijenite primjenom Klorane suhog šampona. Ne samo da ćete svojoj kosi trenutno vratiti volumen i svježinu, nego ćete uštedjeti 500 litara vode godišnje.

Dobitnice u darivanju objavljenom 12. studenog su: Nikolina Šimenić i Jasmina Mecinović Ilišević. Molimo dobitnice da se jave u inbox:) Hvala svima na sudjelovanju!

Oglas

Komentiraj

komentari