Kreativnost, svijest i briga o okolišu počinju od malih nogu

U Helen Doron školi stranih jezika potiču kreativnost i svijest o očuvanju okoliša od najranije dobi jer kreativna djeca lakše rješavaju probleme i sretnija su u životu

– Roditelji moraju biti svjesni važnosti ekološkog odgoja. Zemlja se sve više uništava zbog ljudskog nemara i mi smo tu da to promijenimo, počevši od sebe i svoje djece – ističe Danijela Haralović, nacionalni franšizer Helen Doron za Hrvatsku koja drži da je razvoj kreativnosti u sklopu koje je i svijest o očuvanju čistog i zdravog okoliša iznimno važan za djecu i potrebno ga je usađivati od malih nogu. Jer kreativna djeca lakše rješavaju probleme i sretnija su u životu. Nastavnici u toj školi često vode djecu i u Botanički vrt, ističući važnost ekologije kroz učenje i igru, a na tečajevima koriste i rekvizite od recikliranog materijala što je djeci posebno zanimljivo.

– Na Helen Doron satovima s djecom od najranije dobi komuniciramo isključivo na engleskom jeziku, bez prevođenja na hrvatski, stoga učitelji moraju biti jako kreativni. S djecom često recikliramo i igramo se u dvorcima koji su napravljeni od iskorištene kartonske kutije ili pak sa zvečkama izrađenim od plastičnih bočica – opisuje Danijela, dodajući da ništa nije složenije od učenja jezika. Ipak sva djeca s lakoćom nauče svoj materinji jezik. Razlog je što je dječji mozak programiran za učenje jezika sve do 6. godine. U tom se razdoblju u neurološkim putevima stvaraju dragocjene veze koje se ne mogu formirati nakon šeste godine.

– Zato dajte svom djetetu priliku da nauči najmanje jedan strani jezik jer će to znatno povećati kapacitet njegovog mozga te mu podariti doživotno poznavanje dodatnog jezika. Pobrinite se da to bude napravljeno na sustavan i zabavan način jer se djecu stranim jezicima kao i svemu ostalom može učiti na kreativan i zabavan način što ćemo i pokazati u sklopu radionice na Eko Limach Festu kojem smo se priključili jer volimo sudjelovati na manifestacijama s pozitivnim nabojem – poručila je Danijela.

Eko Limach Fest (ELF) je pokrenut za sve one kojima je potrebno dati prostora za kreativno izražavanje i istraživanje. Eko limachi će zajedno sa svojim roditeljima interaktivno sudjelovati u programu, učiti o održivom razvoju, važnosti očuvanja prirode i okoliša, zdravog života, kao i zdravih prehrambenih i sportskih navika. Jedan cijeli ELF dan pun učenja kroz igru i zabavu omogućen je djeci kako bi im pokazao da kreativnost ne poznaje granice i kako jednoga dana uistinu mogu ovaj svijet učiniti boljim mjestom. Na ELF-u je svakom djetetu posvećena posebna pažnja, a njegov stvaralački apetit i radoznalost su na prvom mjestu.

Eko Limach Fest je obiteljski eko festival na otvorenom

Eko Limach Fest je obiteljski festival koji nastoji potaknuti i roditelje da što više kvalitetnog vremena provedu sa djecom u prirodi i u pokretu. Jesensko izdanje ELF-a održat će se 02.10.2016, od 10-18 sati, u parku Maksimir u blizini velike pozornice. Program se sastoji od brojnih interaktivnih radionica edukativnog i kreativnog karaktera, zabavnog programa uz nastupe kulturno-umjetničkih društava i dječjih zborova te raznih sportskih aktivnosti na otvorenom. Ulaz je za sve posjetitelje slobodan!

U slučaju kiše, festival se odgađa za 9. listopad.

ELF MOTO: Oblikuj svoj svijet!#ELF2016

Sve novosti o programu, izvođačima i radionicama pratite putem Facebook iweb stranice Eko Limach Festa.

Oglas

Komentiraj

komentari

1 komentar