Krenulo je odbrojavanje do prvog izdanja Le Diner en Blanc

11. rujna 2017. – Sve je spremno za prvi regionalni Le Diner en Blanc. I dok se polako odbrojavaju dani do početka najposebnije večere na svijetu, vrijeme je da se pripreme elegantne bijele odjevne kombinacije te maštovita košara s ukusnim poslasticama.

Premijerno zagrebačko izdanje večere u bijelom na rasporedu je u četvrtak, 14. rujna 2017.godine, počet će u 20 sati mahanjem bijelim ubrusima, a točnu lokaciju gosti će saznati samo sat vremena prije okupljanja. Oni koji još nisu osigurali svoje mjesto razveselit će vijest da to još uvijek mogu učiniti na službenoj stranici Le Dîner en Blanc na zagreb.dinerenblanc.com/registirajte ali samo do danas, 11. rujna, kad se i službeno zatvara prodaja. Online kupnja košara i pića moguća je do 12. rujna.

Ono po čemu je ovaj piknik poznat je i zabavni spektakl koji često uključuje nastupe poznatih glazbenika i najboljih svjetskih DJ-a, performanse akrobata i plesača te veličanstveni vatromet, a organizatori su spremili posebna iznenađenja za prvo zagrebačko izdanje.

Podjsećamo, bijelo, bijelo i samo bijelo modno je pravilo ove večere, a to znači da nisu dozvoljene boja ebanovine, boja vrhnja, ljuske jajeta, prljavo bijela i ostale nijanse koje nisu čisto bijele. Jedine prihvaćene boje su srebrna i zlatna za modne dodatke. Tshirt majice, topići, sportske cipele i japanke su strogo zabranjene, baš kao i šilter kape, kratke hlače i bermude. Organizatori preporučuju da se za prijevoz opreme koriste ručna kolica, a u slučaju kiše dobro bi bilo imati i kabanicu ili kišobran u, naravno, bijeloj boji ili prozirnoj varijanti.

Kako bi se u potpunosti mogli posvetiti uživanju, organizatori su pripremili i mogućnost online kupnje košare s delikatesama koje će pripremiti vrhunski chefovi poznatih zagrebačkih restorana Baltazar, Okrugljak, Dubravkin put, Basta i Spoon. Košarice navedenih restorana mogu se odabrati i kupiti na službenoj stranici, a osim hrane, sve one koji nemaju potrebnu opremu oduševit će vijest da je također mogu unajmiti po cijeni od 300 kn. Pripremljen je i vrhunski odabir pića pa će se tako na službenoj stranici moći odabrati vina Saints Hills Rośe, Roko i Nevina, te vode Jana i Jamnica. Nije dozvoljena konzumacija piva i ostalih žestokih pića, kao ni donošenje vlastitih vina i pjenušaca. S obzirom na to da se radi o elegantnom događanju, organizatori savjetuju svim gostima da piju oprezno i ne pretjeruju s alkoholom.

Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 250 kuna, odnosno 300 kuna koja uključuje i prijevoz do lokacije. Organizirani autobusi će u unaprijed određeno vrijeme obilaziti dogovorena stajališta u gradu i prevoziti posjetitelje do tajne lokacije gdje će se piknik održati, a za povratak će se pobrinuti taksiji koji će čekati na improviziranom stajalištu kod lokacije.

Više informacija o pravilima nalazi se na službenoj web stranici zagreb.dinerenblanc.com.

Oglas

Komentiraj

komentari