Kristijan Ugrina i kćer Marijeta o prirodi uče – u prirodi

Glumac često s najmlađom kćeri boravi u prirodi te ju uči o životinjama, biljkama i zaštiti okoliša jer ova planeta, ističe, ovisi o svima nama.

Popularni glumac Kristijan Ugrina otac je Koste Kaija (20), Korane (19) i Marijete (8). Sa djecom i obitelji obožava ljeta provoditi na moru, u kamenoj kući na otoku Hvaru, dok je zimi u zagrebačkom smogu. Baš zato, dok je u Zagrebu, pokušava što više vremena provesti u prirodi. Šumu, parkove i livade smatra vrlo dragocijenima pa se trudi ondje boraviti što češće.

Moja djeca su odgajana da vole obične stvari i igraju se sa svime što im je dostupno. Budući da su više okrenuti umjetničkim radionicama, a ne sportu, smatram da im je boravak u prirodi iznimno važan pa ih često potičem na to. Priroda je sama po sebi bitna jer bez nje nema ni nas pa djecu od malena učim da je poštuju – kaže otac Kristijan. Čovjek se nakon boravka u prirodi osjeća puno bolje, i psihički i fizički, stoga smatra da je igra na otvorenom, osobito najmlađoj Marijeti,iznimno važna.

– Dok smo u prirodi Marijetu učim da je cvijeće na livadi ljepše nego u vazi, da ne smije bacati smeće jer time zagađuje okoliš. Osim insekata kojih se malo boji, obožava sve biljke i životinje. Učim je da poštuje sva živa bića. Ona voli komunikaciju s drugom djecom i spremna je svima pomoći, osobito osobama sa posebnim potrebama – kaže glumac koji smatra da boravak u prirodi pomaže i razvoju dječje kreativnosti pa je rado prihvatio angažman voditelja Eko Limach Festa. Želi da djeca 2. listopada u parku Maksimiru putem raznih edukativnih radionica nauče što više o ekologiji i prirodi. I sam, ističe, želi biti dio održive zajednice koja se savjesno odnosi prema ekosustavu u kojem živi.

– Važno je da se takve edukacije što češće održavaju da bi se podsjetilo one koji znaju i naučilo one koji još ne znaju da ova planeta također ima rok trajanja, a o nama ovisi koliki će on biti – zaključio je Ugrina.

Eko Limach Fest slavi ekologiju i promovira zdrav i aktivan život

Eko Limach Fest (ELF) je dječji eko festival na otvorenom koji slavi ekologiju, inovativnost i kreativnost te promovira zdrav i aktivan život. Budući da je održiva obitelj temelj održive zajednice, ELF teži prenijeti ove vrijednosti djeci i obiteljima te potaknuti dječju inventivnost i kreativnost kako bi najmlađi razvili rješenja koja nadilaze stare načine razmišljanja.

A da bi posjetitelji uistinu sve to primili na znanje, edukacija mora biti zabavna, interaktivna i mora poticati na daljnje traganje i kritičko razmišljanje. Postoji li za učenje o prirodi bolje mjesto od maksimirske šume gdje svjež zrak bistri um i čini ga prijemtljivijim za nova saznanja?

Eko Limach Fest je obiteljski eko festival na otvorenom

Eko Limach Fest je obiteljski eko festival koji nastoji potaknuti i roditelje da što više kvalitetnog vremena provedu sa djecom u prirodi i u pokretu. Jesensko izdanje ELF-a održat će se 02.10.2016, od 10-18 sati, u parku Maksimir u blizini velike pozornice. Program se sastoji od brojnih interaktivnih radionica edukativnog i kreativnog karaktera, zabavnog programa uz nastupe kulturno-umjetničkih društava i dječjih zborova te raznih sportskih aktivnosti na otvorenom. Ulaz je za sve posjetitelje slobodan!

U slučaju kiše, festival se odgađa za 9. listopad.

ELF MOTO: Oblikuj svoj svijet!#ELF2016

Sve novosti o programu, izvođačima i radionicama pratite putemFacebook iweb stranice Eko Limach Festa.

Izvor: ELF

Oglas

Komentiraj

komentari