LATTJO kolekcija inspirira roditelje da se više igraju sa svojom djecom

Danas su na Zrinjevcu predstavljeni rezultati IKEA istraživanja o važnosti igre i igranja te LATTJO kolekcija koja potiče djecu i roditelje da se igraju zajedno.

Saznali smo kako je u istraživanju sudjelovalo gotovo 30.000 ljudi (više od 16.000 roditelja, 6.000 djece i 7.000 mladih ljudi) iz 12 zemalja, a temeljem uvida o značaju igre za cijelu obitelj, IKEA je razvila novu LATTJO kolekciju kako bi inspirirala djecu, mlade i one starije da se svaki dan više igraju zajedno.

„Igra je univerzalni jezik koji nije opterećen granicama i godinama. Pomoću igre međusobno se povezujemo i gradimo odnose koji proizlaze iz ugode i zabave, a jednako je bitna i za odrasle i za djecu. Istraživanja pokazuju kako uživanje u aktivnosti koja nema neku određenu svrhu, poput igranja, pomaže u borbi protiv stresa te hrani našu kreativnost i maštu“, naglasio je Igor Štefanac, PR menadžer u IKEA Hrvatska.

Upravo zato IKEA je razvila LATTJO kolekciju koja će inspirirati roditelje da se više igraju sa svojom djecom te potaknuti sve generacije da dodaju malo zaigranosti u svoje živote. U kolekciji se nalaze igračke za aktivnu igru i kostimi za igranje uloga, slagalice, instrumenti te knjiga koja nudi mnoge kreativne ideje za igranje.

Prema opširnom IKEA istraživanju o važnosti igre i igranja, 73% ispitanih roditelja želi provoditi više vremena sa svojom djecom, polovica ih se osjeća krivima što ne provode dovoljno vremena s njima, no trećina ih smatra da su previše pod stresom da mogli uživati u igri. Svaki četvrti roditelj priznaje da mu je igra s djecom čak pomalo i dosadna, a svaki drugi roditelj želi pronaći dijete u sebi i postati partnerom u igri svoje djece. Da je igra ključna za dobrobit i sreću njihove djece smatra 86% roditelja, a 65% da je igra generalna proba za pravi život. Polovica ispitanih roditelja redovito igra društvene igre s obitelji, a isto toliko ih se slaže da igra može uključivati tablete, pametne telefone i računala. Za 8 od 10 obitelji najčešća obiteljska aktivnost je gledanje TV-a. Istovremeno, 5 od 10 roditelja bi željelo da se njihova djeca igraju vani, ali su zabrinuti za njihovu sigurnost.

 IKEA je u sklopu Adventa na Zrinjevcu tijekom prosinca i siječnja priredila aktivnosti i igraonice za cijelu obitelj s ciljem poticanja roditelja i djece da se više igraju zajedno.

Aktivnosti će se odvijati prema sljedećem rasporedu na dječjoj pozornici na Zrinjevcu (staza od paviljona prema jugu):

 Subota 12.12.2015. 17-19h

Igranje LATTJO kolekcijom, izrada PEPPARKAKA HUS kućica od đumbira

Subota 19.12.2015. 11-13h

Igranje LATTJO kolekcijom (vreće za skakanje, potezanje užeta, gumi-gumi, slagalice, društvene igre, didaktičke igračke…)

Srijeda 23.12.2015. 17-19h

Igranje LATTJO kolekcijom, izrada PEPPARKAKA HUS kućica od đumbira

Srijeda 30.12.2015. 17-19h

Igranje LATTJO kolekcijom, čitanje dječjih knjiga u sklopu kampanje Plišane igračke za obrazovanje

Subota 09.01.2016. 11-13h         

Igranje LATTJO kolekcijom (glazbeni instrumenti, didaktičke igračke, karte, društvene igre, slagalice…)

Tijekom Adventa na Zrinjevcu, svi posjetitelji će moći kušati tradicionalne švedske blagdanske delicije poput gloga ili pužića od cimeta u IKEA kućici na Zrinjevcu.

IKEA je za posjetitelje zagrebačke robne kuće priredila posebnu adventsku ponudu: popuste na odabrani proizvod svaki dan do 24. prosinca. Više o posebnim adventskim cijenama saznajte na IKEA.hr.

Ana Mišić

Oglas

Komentiraj

komentari