Lidija Kralj: “Mi učitelji na najbolji način možemo pokazati djeci kako tehnologija može pomoći kvaliteti obrazovanja”

Lidija Kralj konkurira za europsku nagradu za Izvrsnost u razvoju digitalnih vještina
Europska komisija i inicijativa eSkills for Jobs organizirali su po drugi put natječaje kojima žele potaknuti, kako mlade, tako i njihove učitelje i profesore na razvoj digitalnih vještina i inovacija.

U kategoriji „Outstanding digital skills developer“ (http://eskills4jobs.ec.europa.eu/outstanding-digital- skills-developer) među 33 natjecatelja iz cijele Europe, našla se i naša poznata profesorica matematike i informatike, i velika zagovornica razvoja digitalnih vještina, Lidija Kralj.

Tijekom 25 godina duge karijere, Lidija Kralj fokusirala je svoj rad na isprobavanje novih tehnologija i alata u radu s djecom kako bi im olakšala učenje i dodatno ih zainteresirala ih za matematiku i informatiku. Tako je početkom ove godine pohađala MOOC tečaj „Developing Digital Skills in your Classroom“ koji je organizirao European Schoolnet Academy, a koji je ujedno bio preduvjet za natjecanje za nagradu za Izvrsnost u razvoju digitalnih vještina.

Učitelji koji su uspješno završili tečaj, a među kojima je bila i naša Lidija Kralj, za sudjelovanje u natječaju trebali su izraditi video u trajanju od maksimalno tri minute, u kojem će pokazati kako koriste ICT u nastavi te inovativne načine kojima razvijaju digitalne vještine
učenika i potiču međupredmetni pristup učenju digitalnih vještina.

U uži krug natjecanja ušao je i Lidijin video u kojem predstavlja metodu 270 za razvoj digitalnih vještina u učenju matematike.

“Drago mi je da sam, jedina iz Hrvatske, među 33 odabrana učitelja iz EU koji su prepoznati kao izvrstan primjer poticanja uporabe IKT u obrazovanju. Poticanje učenika na svrhovitu i promišljenu uporabu IKT u obrazovanju je već godinama moja misija. Mi učitelji na najbolji način možemo pokazati djeci kako tehnologija može pomoći kvaliteti obrazovanja i kako učenici ne moraju samo gledati tuđe radove, biti pasivni gledatelji nego kako se mogu kreativno izraziti i pokazati svoje digitalne vještine izradom multimedijskih i interaktivnih radova”, istaknula je Lidija Kralj, savjetnica za obrazovanje na Visokom učilištu Algebra te dodala: “Zajedno sa mnom ovo priznanje zaslužuju i moji bivši učenici koji su s veseljem prihvatili ideje izrade e-udžbenika, kvizova i interaktivnih lekcija iz matematike pa smo tako zajednički naučili puno i podigli razinu naših digitalnih kompetencija.”

O pobjedniku će na kraju odlučiti glasovi javnosti – „like“ i „share“ na službenom eSkills for Jobs You Tube kanalu (https://www.youtube.com/playlist?list=PLfQZrgC8Xhg_-6eiAao9lKbFXeDzoor9o) te žiri sastavljen od ICT i obrazovnih stručnjaka.

I zato  glasajte za Lidiju Kralj i pomozite promovirati potrebu za uvođenjem tehnologije i inovacija te razvoj digitalnih vještina u školama.

Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada održat će se na eSkills for Jobs konferenciji koja će se 17. listopada 2016. godine održati u Bratislavi.

A.M.

Oglas

Komentiraj

komentari