LittleDot – digitalna platforma za roditeljstvo

South Central Ventures investirao je u LittleDot kako bi kreirali digitalnu platformu za roditeljstvo

13. svibnja 2018., u Zagrebu, South Central Ventures je objavio najnoviju investiciju u svom portfelju-LittleDot. Aplikaciju su osmislili Dario Šimović i doktor Milivoj JovančevićLittleDot je platforma za povezivanje roditelja s pedijatrima i ostalim liječnicima u stvarnom vremenu, kako bi roditelji dobili stručne savjete i bili u mogućnosti pratiti razvoj djeteta.

Investicija će LittleDotu pomoći u ostvarivanju njihove misije, digitalne transformacije skrbi o djeci i omogućiti roditeljima da brzo i lako stupe u kontakt s poznatim vrhunskim pedijatrima i stručnjacima bilo kada/bilo gdje, 24 sata dnevno bez obzira na lokaciju.

Online pomoć roditeljima za zdravlje djeteta

Globalno postoji nedostatak pedijatara, a samo u Hrvatskoj je 1 pedijatar na 950 djece (Hrvatsko društvo za pedijatriju). Novopečeni roditelji se često suočavaju s velikim stresom jer im je potrebna pomoć pedijatara izvan njihovog radnog vremena. To roditelje prisiljava da potraže pomoć na Internetu.  

Zbog sve većeg broja korisnika pametnih telefona i povećanja medicinskih zahtjeva u udaljenim/dislociranim područjima, digitalna rješenja revitaliziraju medicinski sektor. Očekuje se da će tržište telemedicine godišnje značajno rasti za 18,7% između 2016 i 2022. godine.

Briga o djeci je medicinski sektor u kojem se očekuje još puno promjena jer roditelji žele brze odgovore/rješenja koji bi im pomogli u njihovim potrebama i potrebama djece.

LittleDot je stoga stvorio specijaliziranu uslugu za roditelje (web i mobilnu aplikaciju) za povezivanje roditelja s pedijatrima i stručnjacima kako bi dobili provjerene savjete o zdravlju djeteta. Roditelji mogu unutar aplikacije unijeti zdravstvene zapise o djetetu na svom mobitelu ili kompjutoru. Apliakcija  roditeljima pruža vođenje dnevnika djeteta kroz 12 funkcija te ujedno korisne informacije o rastu, razvoju, imunizaciji i temperaturi djeteta i tako omogućava bolju komunikaciju s liječnikom. Osim toga, roditeljima je omogućeno da sami odaberu i kontaktiraju najbolje pedijatre i stručnjake u bilo kojem trenutku bez fizičkog odlaska u bolnicu.

Platforma nudi 3 usluge roditeljima: 1) kratke pisane konzultacije u obliku poruke 2) telefonske konzultacije 3) drugo mišljenje. U sve tri usluge roditelju je omogućeno izabrati s kojim liječnikom želi stupiti u kontakt i sve to iz udobnosti vlastitog doma pristupanjem LittleDot aplikaciji ili web pregledniku. Liječnici u LittleDotu su pažljivo odabrani medicinski stručnjaci s višegodišnjim iskustvom u specijaliziranim područjima.

Tehnologija koja spaja roditelje s liječnicima

LittleDot je 2017. godine osnovao Dario Šimović (CEO) uz pomoć renominiranog hrvatskog pedijatra dr. Milivoja Jovančevića (CMO) kao odgovor na izazove s kojima se susreću moderni roditelji. Dario je prije otvaranja svoje tvrtke radio više od 10 godina kao manager različitih odjela u CISCu i skupio je veliko iskustvo u implementaciji i rastu ICT rješenja u regiji. Dario Šimović s dr. Jovančevićem i savjetnikom Krešom Trohom (itSoft) postavili su temelje ambicioznom timu s vizijom da “svaka osoba ima pravo na najbolju zdravstvenu zaštitu, pristup vrhunskim medicinskih stručnjacima i pouzdanim zdravstvenim savjetima”.

“Mi u Littledotovom timu, jako smo zadovoljni i istodobno uzbuđeni da je naš partner South Central Ventures iskazao vjeru u ideju, tim i tvrtku. Radujemo se ostvarivanju eksponencijalnog rasta na ciljanim tržištima i visokom zadovoljstvu naših sadašnjih i budućih kupaca “, izjavio je Dario Šimović, CEO LittleDot-a.

“Vjerujemo u sinergije između znanja i tehnologije konvencionalne medicine. Naš je cilj pružiti korisnicima uslugu korištenja LittleDota prikladnim i jednostavnim”, izjavio je dr. Milivoj Jovančević, glavni liječnik.

Investicija će biti usmjerena na daljnji razvoj platforme i kreiranje novih usluga. Uz pomoć South Central Ventures, LittleDot planira ojačati svoju prisutnost u Hrvatskoj i pokrenuti uslugu u više zemalja u jugoistočnoj Europi i zapadnoj Europi.

“Oduševljeni smo što ćemo se pridružiti Dariju i njegovom timu u LittleDotu i čvrsto vjerujemo da mobilne tehnologije mogu značajno poboljšati kvalitetu života ako se koriste ispravno. Siguran sam da će LittleDot spasiti mnoge neprospavane noći roditelja čak i na putovanju daleko od njihovih pedijatra i drugih medicinskih stručnjaka “. izjavio je Jure Mikuž, Managing Partner u South Central Venturesu.

O South Central Ventures

S uredima u Beogradu, Zagrebu i Skoplju, South Central Ventures (SCV), kroz Entreprise Innovation Fund (ENIF), je fokusiran na tehnološka poduzeća na zapadnom Balkanu.

Fond od preko 40 milijuna eura je primarno posvećen investicijama u rane faze poduzeća te investicijama za rast poduzeća. Unutar dijela fonda za investicije u „seed“ fazi, 1,5 milijuna eura je namijenjeno za ulaganje do 100.000 eura po poduzeću. Većina fonda je namijenjena investicijama u rane faze poduzeća te u investicije za rast, do 3 milijuna eura po poduzeću. Ova ulaganja imaju cilj pokrenuti međunarodno širenje poslovanja i rast najznačajnijih tehnoloških startupa koji mogu pokazati rezultate te dokazati svoj potencijal „da postanu veliki“.

SCV ima za cilj podržavati startup sustav u regiji i pomoći osnivačima koji se usude povesti svoje poslovanje prema globalnim tržištima. Prethodna ulaganja među ostalima uključuju Agrivi, Bulb, Sentinel, Cognism, Inplayer, Alchemy, Hunch Insights, TradeCore, Virtus Vita, City Expert, Work Puls i Cube Team.

Oglas

Komentiraj

komentari