Ljeto u MSU: CHUI

Chui je mladi hrvatski kvartet čiji glazbeni izričaj karakterizira spoj suvremene klupske plesne glazbe s jazzom, elektronikom i rock’n’roll-om. Izdali su tri albuma, surađivali s Jazz orkestrom HTV-a i s vokalnom divom Josipom Lisac, a u subotu, 16.6. sviraju na krovu Muzeja suvremene umjetnosti u sklopu pete sezone Ljeta u MSU!
Uz koncert Chuija, u Muzeju suvremene umjetnosti moći ćete posjetiti i dvije novootvorene izložbe: „Područja doticaja – arhitektura Graza i Zagreba“ na kojoj MSU i Kunsthaus Graz (Austrija) otkrivaju vrhunske, ujedno i otkačene koncepte, neobično smiona i inovativna djela štajerskih arhitekata i radove domaćih umjetnika , te „REZ/CUT“, izložbu koja, kroz brojna djela različitih generacija suvremenih umjetnika iz Hrvatske i srednje Europe prikazuje putanju kolaža kroz povijest. Uz dvije izložbe, očekuje vas i performans hrvatske umjetnice Kristine Marić pod nazivom “Slobodni udarci”!
Također, već tradicionalno, moći ćete pogledati projekcije najboljih filmova sezone MSU kina – Best of Metropolis. Ovaj put na repertoaru je drama Michaela Hanakea „Sretni kraj“, koja će se prikazivati u dva termina (17.30 i 19.30 sati) u Dvorani Gorgona MSU-a.
Uz sve spomenuto, ove godine Ljeto u MSU premijerno uključuje i književne tribine, odnosno čitanja relevantnih domaćih autora svih generacija. Tako će u subotu, prije početka koncerta, dva autora, Dinko Telećan i Ivan Šamija, izvesti vlastite tekstove u okviru nečega što bi se gotovo moglo karakterizirati “pop-up showom”.
Ulaznice za manifestaciju Ljeto u MSU 2018. možete kupiti putem sustava EVENTIM te na recepciji MSU-a od utorka do nedjelje od 11 do 18 sati i subotom od 11 do 20 sati.
Cijena ulaznice za svaki pojedinačni koncert je i dalje 85 kn za svih pet programa!
Multimedijalni program Ljeto u MSU nikad do sada nije uključivao više sadržaja po cijeni jedne ulaznice i zato – požurite po svoju jer je broj ulaznica ograničen!
Napomena: u slučaju kiše koncerti će se održati na platou MSU-a, kod tobogana.
Urednik programa: Branko Kostelnik, autor koncepta Ljeto u MSU, producent i voditelj Odjela za programsko-izložbenu djelatnost MSU-a
Kustosica performansa: Ana Škegro
Kustosica izložbe Tomislava Brajnovića: Nataša Ivančević
Kustosi izložbe „Područja doticaja“: Barbara Steiner i Leila Topić
Kustosi izložbe „REZ / CUT“: Tihomir Milovac i Branka Benčić
Urednik programa književnih tribina: Andrija Škare
Izbor filmova Best of Metropolis: Zlatko Vidačković
M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari