Ljeto za pamćenje – najbolji dječji roman u 2015-oj godini

ljetoRoman Mire Gavrana “Ljeto za pamćenje” osvojio je cijenjenu Nagradu “Mato Lovrak” za najbolji dječji roman u 2015-oj godini u Hrvatskoj.

Svečana dodjela održala se  20.svibnja u Velikom Grđevcu, rodnom mjestu Mate Lovraka.

Budući da je Miro Gavran tih dana bio u Varšavi na Međunarodnom sajmu knjiga, nagradu je preuzela njegova supruga Mladena Gavran.

Izdavač je MOZAIK KNJIGA, urednik knjige Zoran Maljković, a illustrator Niko Barun.

Prije 22 godine Miro Gavran je ovu istu nagradu dobio i za roman “Sretni dani” koji se već desetak godina nalazi u izbornoj lektiri za peti razred osnovne škole.

“Ljeto za pamćenje” je duhovita i topla priča o jednom neobičnom djedu i njegovu unuku – djed je već dvadesetak godina udovac i iznenada se zaljubi u svoju školsku prijateljicu iz srednje škola koja je četiri desetljeća proživjela u Australiji, a njegov dvanaestogodišnji unuk se zaljubi u njezinu unuku i svoju vršnjakinju, tako da imamo dvostruku ljubavnu priču u ovome romanu, koji se doista može smatrati romanom za sve generacije. Radnja se zbiva u Zagrebu, Malom Lošinju, Zadru i Varaždinu.

Zahvaljujući Mozaik knjizi darujemo jednu knjigu čitatelju /čitateljici:)

Nagradni natječaj traje do petka 27. svibnja 2016.

Vi morate samo točno odgovoriti na postavljeno pitanje, navesti ime i prezime, točnu adresu (ulica/trg, kućni broj, grad/mjesto), e-mail adresu (obavezno) i broj telefona/mobitela. Mail šaljite na info@sretnamama.hr.

Napomena: Mail naslovite (subject/predmet) na “Ljeto za pamćenje”.

Nagradno pitanje: Tko je ilustrator knjige “Ljeto za pamćenje” ?

Uvećajte si šansu za dobivanje knjige time što ćete lajkati našu stranicu,  post na Facebooku komentirati i lajkati te nas popratiti i na Instagramu:)

Sretno svima!

Naša sretna dobitnica jeeeeee Anita Odobašić iz Slavonskog Broda. Anita, šaljemo Vam čestitke i želimo ugodno ljeto!

 

Oglas

Komentiraj

komentari