Ljubav, pjesma, glazba i opet ljubav

Ovogodišnji ciklus sugovornika iz svijeta kulture i umjetnosti Scena Amadeo i književnica Milana Vuković Runjić zatvaraju gošćama Seadetom Midžić i Gabi Novak

Nakon sati provedenih u društvu povjesničarke umjetnosti i književnice Željke Čorak, povjesničara umjetnosti i pjesnika Igora Zidića, spisateljice, kritičarke i teatrologinje Mani Gotovac i glumice Anja Šovagović – Despot, postoji li bolji način za završetak ovako ugodnog druženja od ugošćivanja dviju dama čije je djelovanje obilježilo hrvatsku kulturnu scenu.

Književnica Milana Vuković Runjić tako će u ponedjeljak, 3. srpnja, mjesto na Sceni Amadeo u Atriju Hrvatskog prirodoslovnog muzeja prepustiti muzikologinji Seadeti Midžić, dami koja bez imalo oklijevanja govori o glazbi kao jeziku koji savršeno poznaje, kulturi kao njenoj misiji i svijetu kao svojoj „oštrigi“.

O glazbi mnogo toga ima za reći i jedna od diva hrvatskog glazbenog svijeta Gabi Novak, koja glazbene note na najljepši način povezuje s ljubavlju. U srijedu, 5. srpnja, od ove neponovljive umjetnice čut ćemo o trubadurskoj poeziji, viziji i melodiji, razmijenjiti mišljenja je li nam ljubav potrebnija od vode te govoriti o onome što ju je oduvijek pokretalo i inspiriralo. Pamtit ćemo samo lijepe dane.

 

Oglas

Komentiraj

komentari