Maksimirske Vučice – prve djevojčice na nogometnom turniru Crikvenica Cup

Na jednom od najvećih međunarodnih dječjih malonogometnih turnira u Hrvatskoj, Crikvenica Cupu  nastupit će Vučice, djevojčice Škole nogometa Maksimir.

 „Djevojčice prvo polaze univerzalnu športsku školu kako bi stvorile zdrave motoričke temelje za daljnju specijalizaciju, konkretno, bavljenje nogometom. Drago nam je vidjeti da se djevojčice zaljubljuju u nogomet, razvijaju prijateljstva i timski duh te stječu naviku bavljenja fizičkom aktivnošću“, kazao je Mario Huzjak, direktor Škole nogometa Maksimir. Ta škola prva u Hrvatskoj okuplja djevojčice najmlađe dobi – od tri do petnaest godina.

Trenerica Damjana Goluža otkrila je da su djevojčice na nogometnim treninzima discipliniranije i upornije od dječaka. Pritom je izrazila nadu da će i nogometna publika pratiti zapadnoeuropske trendove. Tamo je ženski nogomet mnogo popularniji nego u Hrvatskoj.

Uz Vučice na Crikvenica Cupu nastupaju i dječaci Škole nogometa Maksimir. Oni na turniru sudjeluju već tri godine i postižu odlične rezultate.

„Dok će mnogi diljem svijeta putem malih ekrana pratiti utakmice Svjetskoga nogometnog prvenstva,  Vučice će na nogometnom terenu u Crikvenici ulaziti u antologiju dječjeg nogometa u Hrvatskoj. Svoje će nogometno znanje i talent ukrstiti s dječacima. Pritom će pokazati da nogomet igraju najmanje jednako srčano kao dječaci“, kazala je Goluža.

Turnir će se u Crikvenici održati između petka i nedjelje, 15. i 17. lipnja.

M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari