Malbée Lipik

Utakmicom između ekipe „Al Wahda Novi Sad“, dvostrukih svjetskih prvaka u 3×3 košarci, i bugarske ekipe „Nordgym“ iz Sofije, u Lipiku će 8. srpnja u 14 sati i službeno započeti Malbée Lipik 3×3 Challenger 2016., dvodnevni međunarodni spektakl u 3×3 uličnoj košarci.

Na turniru će nastupiti 16 ekipa iz 11 zemalja, ekipe će biti raspoređene u 4 skupine sa po 4 momčadi. U petak je na rasporedu razigravanje po skupinama koje će potrajati sve do 22 sata. Po dvije najbolje plasirane ekipe iz svake skupine će izboriti nastup u završnici turnira koja u subotu počinje u 18,30 sati dok je veliko finale predviđeno za 21,45.

Sve utakmice će biti moguće pratiti i putem live streaminga, a polufinale i finale će izravno prenositi Sportska televizija.

Uz spomenute ekipe iz Novog Sada i Sofije, u skupini A još su „El Palo Peak“ iz Malage (ESP) i „Pariz“ (FRA). Određivanje skupina obavila je FIBA automatski programiranim slijedom, na temelju individualnog rankinga igrača na 3×3 svjetskoj ljestvici, pa će tako u skupini B igrati „Ljubljana“ (SLO), „Stangistai“ (LIT), „Torneo Armana“ (ITA) i „Ecos Romari“ (BIH).

Dva mjesta koja vode u četvrtzavršnicu će kroz skupinu C tražiti „Piran“ (SLO), „Master Zemun“ (SRB), „Schiocchi Ballers“ (ITA) i „XXX Sarajevo“ (BIH).

Žrijeb je htio da jedine dvije hrvatske ekipe na ovom Challengeru, „Statist“ iz Splita i „General Vasilije Mitu“ iz Zagreba, budu smještene u istu D skupinu u kojoj će igrati još „Urbancity.pl“ (POL) i „Ognezaschita“ (RUS).

Lipik je ove godine jedini grad u Hrvatskoj, ali i na području cijele regije s prestižnim statusom Challenger turnira kojim se može pohvaliti još svega 13 svjetskih metropola poput Moskve, Bukurešta, Kopenhagena, Talina, Lugana, Den Haaga, Sibiua,Sao Paola, Buenos Airesa, Abidjana, Abu Dhabia, Penanga i Chengdua.

Malbée Lipik 3×3 Challenger će biti i jedan od najjačih ovogodišnjih svjetski Challengera. O kvaliteti 3×3 turnira u Lipiku govori podatak da je od 16 ovogodišnjih sudionika, čak 9 ekipa prošle sezone nastupilo na nekom od World tour Mastersa, dok je 5 ekipa igralo na završnom finalnom Mastersu u Abu Dhabiu.

Dodatni dokaz kvalitete je što će ljubitelji ulične u Lipiku imati prilike na djelu vidjeti više od 20 igrača iz svjetskih Top 50! Osim spomenutih ekipa, interes za nastup na Malbée Lipik 3x3Challengeru službenim su putem iskazale i ekipe iz Njemačke, Ukrajine, Nizozemske, Turske, Austrije i Estonije.

Pobjednik i finalist Malbée Lipik 3×3 Challengera će izboriti nastup na Mastersu u Pragu, a pobjedniku će pripasti i prestižni Trofej Dražena Petrovića, kojeg organizatori već 9 godinu,
uručuju pobjedniku turnira i to uz izričito odobrenje obitelji Petrović.

Uz brojne zabavne i popratne sadržaje koji će biti organizirani tijekom Malbée Lipik 3×3 Challengera, ovaj dvodnevni sportsko – turistički spektakl će biti zaključen u subotu 9. srpnja, nakon finala, velikom koncertom grupe „Plavi orkestar“.

Oglas

Komentiraj

komentari