Male promjene za velike rezultate

U prehranu uvrstite esencijalne omega 3 masne kiseline, a umjesto da uskočite u tramvaj, prošećite s posla kući

19. veljače 2018. – Aktivan život može učiniti mnogo za naš organizam, ali pravilna i uravnotežena prehrana uz unošenje ALA omega 3 masnih kiselina, kojima je bogata Zvijezdina linija Omegol, a koja od sada dolazi u novom pakiranju, doprinijet će održavanju normalne količine kolesterola u krvi, što bi svakome od nas trebao biti cilj.

Bolesti srca i krvožilnog sustava, naime, jedan su od vodećih uzroka smrti modernog doba, čemu pridonosi i užurbani ritam života koji nam otežava da pronađemo dovoljno vremena da učinimo nešto dobro za svoje zdravlje svaki dan.

Dobra je vijest da već i male promjene mogu donijeti velike rezultate.

  1. U prehranu uvrstite omega 3 masne kiseline

Za zdravo srce i krvne žile važne su esencijalne omega 3 masne kiseline koje naš organizam ne može sintetizirati već ih je potrebno unositi hranom.

Omega 3 masne kiseline nužni su nutrijent koji povoljno djeluje na zdravlje srca i doprinosi održavanju normalne razine kolesterola u krvi,  a najzastupljenije su u namirnicama životinjskog porijekla, no esencijalna ALA omega 3 masna kiselina dolazi iz srca bilja.

Zvijezdina funkcionalna linija, Omegol u samo tri proizvoda uspijeva ponuditi sve snažne sastojke potrebne za moderan život te normalno i zdravo funkcioniranje organizma. To je čini brzim i ukusnim rješenjem  kojim ćete lako uvesti reda u svoju prehranu i učiniti nešto dobro za zdravlje svojeg srca. Omegol sadrži najbolji omjer omega-3 i omega-6 masnih kiselina,  a dodatak vitamina E prava je zaštita stanica od oksidativnog stresa.

Omegol linija dobila je i oznaku V koju dodjeljuje Europska udruga vegetarijanaca onim proizvodima bez sastojaka životinjskog podrijetla, a potrošačima vegetarijanske i veganske prehranu omogućava da jednostavno i brzo prepoznaju i biraju proizvod za sebe.

Za postizanje korisnog učinka Omegol ulja uzmite jednu jušnu žlicu ulja ili jedan obrok (20 g) Omegol namaza ili majoneze  dnevno.

  1. Prošećite stanicu ili dvije

Ako zbog obaveza često preskačete trening ili vam natiskani raspored uopće ne dopušta da u njega uvrstite barem pola sata tjelesne aktivnosti dnevno, budite kreativni – ukradite trenutak mijenjajući navike. Putujete s posla javnim gradskim prijevozom? Izađite barem dvije stanice ranije i prošećite. Hodanje je jedan od najučinkovitijih oblika tjelovježbe, a osim zdravstvenog benefita, popravit će vam i raspoloženje.

Instalirajte aplikaciju za brojanje koraka koja će vas dodatno motivirati da pauzu za ručak obogatite hodanjem ili vas potaknuti da kavu s prijateljicom odradite „s nogu“.

  1. Opustite se

Ubrzan životni tempo u modernim vremenima prav je okidač stresu koji može rezultirati povećanim kolesterolom pa time dovesti i do većeg rizika oboljenja od kardiovaskularnih bolesti. Zato je bitno stresu doskočiti trenucima mira i opuštanja. Bez obzira bila to topla kupka, maratonsko gledanje omiljene serije ili opuštanje uz napeto štivo, bitno je samo da svakodnevno pronađete trenutak za sebe.

 

 

Oglas

Komentiraj

komentari