Oni su mali, ali imaju velike prijatelje!

Zagreb, 23. veljača 2017. – Čakulaonicu koja je održana 21. veljače 2017. godine u dječjem vrtiću „Pčelica“, Josipa Hamma 2, svojim prisustvom obogatili su studenti druge godine socijalnog rada Pravnog fakulteta u Zagrebu koji su došli zajedno s izv. prof. dr. sc. Slavicom Blažeka Kokorić.

Izv. prof. dr. sc. Slavica Blažeka Kokorić je voditeljica terenske prakse i nositeljica predmeta „Socijalni rad s obitelji“. U okviru navedene terenske prakse osam studenata druge godine socijalnog rada će kroz naredna tri mjeseca obavljati praksu u udruzi SRETNA MAMA kako bi se detaljnije upoznali s problematikom i modelima pružanja podrške jednoroditeljskim obiteljima.

Uključivanjem u ovu praksu, studenti će osim upoznavanja s načinom funkcioniranja Udruge SRETNA MAMA, steći uvid u specifične životne okolnosti samohranih roditelja i jednoroditeljskih obitelji, s ciljem razvijanja senzibilnosti za potrebe ove skupine roditelja i djece.

Na Čakulaonici koja je održana 21. veljače 2017. godine, na kreativan način je upriličeno upoznavanje i međusobno predstavljanje roditelja i studenata. Dogovoreni su prvi individualni susreti studenata s roditeljima i djecom, te je objašnjen način na koji će se realizirati njihovi zajednički susreti jednom tjedno kroz sljedeća tri mjeseca.

„Mi smo svi bili jako uzbuđeni i sretni zbog uključivanja studenata u ovu praksu. Sami studenti izrazili su visoku motivaciju za upoznavanje i druženje s našim korisnicima. Današnji susret protekao je u vrlo veselom tonu. Nakon uvodnog upoznavanja roditelja i studenata uz pomoć klupka vune, naši mališani su dobili priliku kroz igru pronaći svoje velike prijatelje s kojima će se individualno družiti. Svi su redom oduševljeni“, izjavila je Ana Mišić, urednica portala Sretna mama i predsjednica Udruge za samohrane roditelje.

Čakulaonicu je podržao dm čijim donacijama se ovaj put pridružio i Franck d.d.

Za sudjelovanje u radionici koja će se održati u ožujku roditelji se mogu prijaviti na info@sretnamama.hr. Broj mjesta je ograničen (moguće je maksimalno 20 roditelja po radionici).

Pozivamo sve zainteresirane roditelje, vrtiće, donatore, predavače različitih struka koji mogu dati svoj doprinos jačanju podrške jednoroditeljskim obiteljima,  da nam se jave u redakciju Sretne mame.

Oglas

Komentiraj

komentari