Mame, evo 5 najboljih načina kako iskoristiti vrijeme za sebe

Taj trenutak napokon je došao. Kuća je čista, ručak skuhan, a mališani su u društvu neke odrasle osobe koja niste vi. I imate daljnjih sat vremena samo za sebe. Ili čak i više! Nakon početnog entuzijazma, odjednom ste izgubljeni i u panici kako najbolje iskoristiti to vrijeme. Znamo da mame većinom takve trenutke koriste za pranje veša, kuhanje, čišćenje, no što kada je sve to sređeno i zaista se možete posvetiti samo sebi?

Najlakše je posegnuti za mobitelom i kavom i provesti sljedećih sat vremena scrolajući društvenim mrežama. No, velika je šansa da će vam poslije biti žao što vrijeme niste bolje iskoristili. Po doblje mislimo i na spavanje – ako se želite malo odmoriti, samo naprijed! A ako biste radije radili nešto produktivno, evo nekoliko ideja.

Gledanje filmova

Sada je napokon trenutak da pogledate film o kojem vam svi pričaju i o kojem ste svuda čitali. Možda se radi o najnovijem blockbusteru ili o kultnom filmu koji nikako da dođe na red. Preporučujemo baš film jer ako krenete gledati seriju, možda ju nećete stići gledati tempom kojim želite.

Ako volite filmove prema istinitom događaju preporučujemo vam ove, a ako ste više za feel good komedije ne propustite neki od ovih naslova.

Čitanje knjiga

Vrijeme je da maknete prašinu sa knjige koju ste davno dobili na poklon ili uzmete tablet u ruku i krenete sa zanimljivom e-knjigom. Ovdje pronađite neke od zanimljivih i ne predugih must read knjiga, a ukoliko vas zanima financijska neovisnost, ovi naslovi jako će vam koristiti.

Umjesto knjiga izvrsna opcija su i časopisi – digitalni ili pravi. Ukoliko kroz tjedan ne stignete čitati koliko biste željeli, na Pinterestu možete besplatno kreirati folder sa svime što želite pročitati i kad dođe vaših “5 minuta” nećete gubiti vrijeme na traženje prave stvari.

Vratite se sebi

Mi žene naučene smo igrati različite uloge – od majke, snahe, sestre i kćeri. Iako one mogu biti divne, ako ne pazimo, s vremenom nas odvlače od nas samih. Iskoristite mir i tišinu prazne kuće i posvetite se sebi, svojim ciljevima, željama i snovima. Ako stignete najbolje je voditi mali dnevnik svakodnevno  – sa svojim mislima, ciljevima ili pak dnevnih zahvalnosti koji će vam pomoći u danima kada mislite da vam ništa ne ide.

Ukoliko ste kreativna osoba, ali ste u zadnje vrijeme zanemarili tu svoju stranu, upalite laganu meditativnu muziku i crtajte, bojajte, šarajte… bez očekivanja i razmišljanja.

Rasteretite ormare

Iako smo rekli da čišćenje ili kuhanje nisu dobra opcija kada želite iskoristiti vrijeme za sebe, itekako vam može dobro doći prilika da u miru sagledate što vaš više ne treba od stvari koje imate. Možda je to odjeća u koju više ne stanete, stara šminka koju je i bolje da više ne koristite ili jednostavno želite napokon staviti fotografije u album. Kada u prostoru u kojem živite imate samo ono što koristite, ostavljate prostora za nove stvari i iskustva i bolji protok energije. Iskoristite ovu priliku da odvojite sve ono što biste bacili, prodali ili poklonili dalje. Osjećat ćete se bolje i lakše.

Sport pa wellness

Za aktivan odmor ne morate ići u brda, već si kod kuće pripremite sportsku odjeću, bocu vode, ručnik i prostirku te upalite YouTube i vježbajte kod kuće. Ovi besplatni kanali imaju super vježbe različitog inteziteta i trajanja. A ako je lijep dan izađite iz kuće i prošećite ili malo trčite. Kada se vratite doma, napravite si kupku, ako trebate depilaciju, mini masažu, isprobajte napokon novu kremu, a potom pripremite šalicu kave, čaja ili domaće vruće čokolade i uživajte u mirnim trenucima.

V.V.

Oglas

Komentiraj

komentari