Međimurcu za v pinklec najbolji je hrvatski sendvič!

Dobitna kombinacija autohtonih namirnica i Zvijezda majoneze istaknula se među 400 slasnih recepata pristiglih na natječaj Zvijezda traži hrvatski sendvič

Zvijezdin Servis za sendviče već je popravio brojne svjetske sendviče, a sad napokon imamo i najbolji hrvatski sendvič – Međimurcu za v pinklec.

Svježi sir i vrhnje, matovilac, međimursko meso „z tiblice“ – tradicionalan sastavni dio kulturne baštine međimurskog područja te Zvijezda majoneza dobitna su kombinacija okusa koja je oduševila žiri natječaja Zvijezda traži hrvatski sendvič i autorici, Tini Polanec, donijela 10.000 kuna na potrošačkoj kartici te paket Zvijezdinih proizvoda.

Na natječaj je pristiglo više od 400 recepata koji su ispoštovali geslo svih ljubitelja sendviča, a to je da je sendvič bezveze bez Zvijezda majoneze. Izbor nije bio jednostavan, a međimurski sendvič žiri je zaintrigirao i autohtonim namirnicama i kreativnim imenom.

Drugo mjesto i nagradu od 5000 kuna na potrošačkoj kartici osvojio je Ivan Venžera s receptom za sendvič Zelena Istra, a treće mjesto i nagradu od 3000 kuna na potrošačkoj kartici uz paket proizvoda pripalo je sendviču Morski Vuk, koji je osmislio Tomislav Lubina.

Isprobajte recept za najbolji hrvatski sendvičkoji je popravila Zvijezda majoneza, a inspiraciju za još sendviča pronađite nahttp://www.serviszasendvice.hr/

RECEPT
Međimurcu za v pinklec

Sastojci:

  • 2 kom. pecivo od heljdinog ili kukuruznog brašna
  • 50 g svježeg sira
  • 20 g kiselog vrhnja
  • 50 g svježih gljiva
  • 25 g matovilca
  • 20 g crvene paprike
  • 4 šnita odrezanog mesa s tiblice
  • sol, papar, mljevena paprika
  • Zvijezda majoneza

Priprema:

Kad su naši stari odlazili na put, ili raditi cijeli dan u vinogradu, spakirali bi si pinklec. Obavezan dio svakog pinkleca bio je sendvič, a, kod nas u Međimurju, obavezan dio svakog sendviča je “meso z tiblice”.

U posudi pomiješamo sir, vrhnje i mljevenu crvenu papriku. Na malo ulja dinstamo gljive, a kad su gotove, začinimo ih solju i paprom. Odrežemo par šnita mesa s tiblice.

Pecivo prerežemo na pola pa donji dio premažemo mješavinom sira i vrhnja. Na to stavimo komade mesa s tiblice, a zatim matovilac i gljive.

Dodamo narezanu crvenu papriku i prelijemo Zvijezda majonezom.

Pecivo preklopimo, zamotamo, i međimurski je sendvič spreman za nositi na put!

 

Oglas

Komentiraj

komentari