„Medo, klavir i koncert malene medvjedice“ pokazuje da najbolje melodije zauvijek ostaju u srcu!

Sjećate li se priče o medi koji je u šumi pronašao klavir pa postao slavna zvijezda? Svirao je pred milijunima obožavatelja i svi njegovi najveći snovi su se ostvarili. Ali sada, nekoliko godina poslije, taj san je završio i medo se vratio u šumu. Kad je mala medvjedica u šumi našla njegov klavir, nije mogla vjerovati ocu koji joj je govorio da više nitko ne želi slušati njegovu glazbu. Stoga je smislila plan kako tati dokazati da nije u pravu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mozaik knjiga (@mozaik_knjiga_mk)


„Medo, klavir i koncert malene medvjedice“ autora Davida Litchfielda završna je priča u trilogiji bestselera Medo i klavir koja pokazuje da slava i naklonjenost sreće mogu biti prolazne, ali najbolje melodije zauvijek ostaju u srcu.

David Litchfield još jednom je zarobio srca milijuna djece i njihovih roditelja diljem svijeta svojom novom slikovnicom u prijevodu Aleksandre Barlović. U velemajstorskom uratku Litchfield opet budi snažne emocije na najjednostavniji način, kroz priču o ljubavi, obitelji i prijateljstvu. Riječ je o toploj i dirljivoj slikovnici koja uz očaravajuće ilustracije neće nikoga ostaviti ravnodušnim.

Davidova prva slikovnica „Medo i klavir“ osvojila je Waterstones nagradu za dječju knjigu u kategoriji slikovnice te postala međunarodni bestseler, a nadahnuta je njegovom ljubavlju prema glazbi, šumama i pjesmom „Little Room“ dvojca The White Stripes. Osim slikovnice „Medo i klavir“, na hrvatski su prevedene „Pas i violina“, „Djedov tajni div“ i „Svjetlo na pamučnoj stijeni“.

David Litchfield počeo je crtati dok je bio vrlo mlad. Njegovi ilustratorski junaci, koji su najviše utjecali na njega, jesu Albert Uderzo, Sylvain Chomet, Jon Klassen i Shaun Tan. U stvaranju svojih jedinstvenih umjetničkih djela, kojima dočarava ozračje, primjenjuje različite tradicionalne tehnike i različite elemente sastavlja pomoću Photoshopa, kako bi stvorio opsežne, dramatične prizore.

Sretna dobitnica u darivanju objavljenom 2. ožujka je Marina Kršanović. Molimo dobitnicu da se javi u inbox 🙂 Hvala svima na sudjelovanju!

Oglas

Komentiraj

komentari

1 komentar

  1. MKsOrb.Com

    […]always a massive fan of linking to bloggers that I appreciate but do not get a whole lot of link adore from[…]