Međunarodni dan močvarnih staništa u Zoološkom vrtu grada Zagreba

Međunarodni dan močvarnih staništa u Zoološkom će se vrtu grada Zagreba obilježiti u subotu 5. veljače 2022. godine.

Edukativni program u Tropskoj kući posjetitelje očekuje od 11 do 15 sati.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Zoološki vrt grada Zagreba (@zagrebzoo)

Ovogodišnji Međunarodni dan močvarnih staništa nosi slogan „Očuvanje vlažnih staništa – za ljude i prirodu“, pa će edukatori zainteresiranima pojasniti zašto su močvare važne za sav živi svijet. Pritom će se posebno osvrnuti na biološku raznolikost tih staništa.

U edukativnom kutku najmlađi će izbliza moći vidjeti niz preparata životinja čiji je život vezan uz močvare. Tu će se naći prepariran kubanski krokodil, krzno močvarne antilope, preparirana modronoga sabljarka te jaja europskog ždrala, afričke žličarke, sive čaplje i bijele rode.

Te životinje bez močvara ne mogu. Kubanski krokodil u močvari preferira svježu vodu te dobar zalogaj. Hrani se ribama, kornjačama i malim sisavcima. Močvarna antilopa također močvaru koristi kao izvor vode i hrane, ali i kao zaklon od grabežljivaca. Modronoga sabljarka ptica je koja nastanjuje obale močvara te okolna blatna staništa.

U hrvatskim močvarama mogu se, među ostalim pticama, vidjeti siva čaplja i bijela roda.

Zoološki vrt u subotu produljuje svoje radno vrijeme. Za posjetitelje će idućih mjeseci biti otvoren svakodnevno od 9 do 17 sati. U Vrt je moguće ući do zatvaranja blagajni u 16 sati. Nakon tog vremena iz Vrta je moguće izaći samo kroz glavni ulaz, dakle onaj iz parka Maksimir.

Oglas

Komentiraj

komentari