MEDVJEDI PREDALI DONACIJU KLAIĆEVOJ

Medvjedi ususret Sv. Nikoli predali vrijednu donaciju u dlanovnicima i TV prijemnicima onkološkom odjelu dječje bolnice Klaićeva…

Od listopada do prosinca zagrebački Medvjedi zajedno sa svojim partnerima i navijačima prikupljali su prodajom pakova dobrote donacije za tehničko opremanje onkološkog odjela Klaićeve dječje bolnice. Cilj je bio prikupiti sredstava i bolnicu opskrbiti dlanovnicima i TV prijemnicima za bolesničke sobe malih junaka kako bi svoje bolničke dane provodili u zabavi, prateći nastavu iz svojih bolesničkih postelja i komunicirajući s prijateljima izvan bolnice. Cilj je postignut.

Samo dan prije blagdana Sv. Nikole Medvjedi Tomislav Zanoški, Mike Aviani, Bruno Kegalj, Ivan Janković, Luka Jarčov i Vilim Rosandić posjetili su dječji onkološki odjel zagrebačke Klinike za dječje bolesti Klaićeve bolnice i u društvu dobrotvora i navijača Medveščaka Pave Šukana, koji je i pokrenuo ovu veliku akciju, te liječnicima i štićenicima bolnice predali ovu vrijednu donaciju.

“Kada biste me pitali da vam usporedim ljepotu sretnog dječjeg osmjeha s nekim od svojih najdražih sportskih uspjeha ne bih to mogao jer nema veće radosti, iskrenosti i ljepote od osmijeha sretnog djeteta. Drago mi je da smo zajedno sa svojim navijačima uspjeli ovoj djeci i njihovim roditeljima koji provode dane zatvoreni u bolnici barem na trenutak vratiti osmijeh na lice i ove teške dane učiniti barem malo ljepšima”, izjavio je napadač Medveščaka i miljenik navijača Tomislav Zanoški u ime cijelog tima.

“Hodajući prema ovamo razmišljao sam o protekla dva mjeseca u kojima smo prikupljali donacije i srce mi je bilo veće od ove bolničke zgrade. Nema riječi kojom bih opisao ovaj trenutak sada i svoju sreću, dok gledam ova mala bića kojima smo nadam se barem malo uljepšali život. Ponosim se na sve koji su uspjeli izdvojiti svoje donacije i osigurali da ovaj projekt uspije. Da nismo bili zajedno i da s nama nisu bili naši Medvjedi velikog srca ovoga danas ne bi bilo i to je dokaz zajedništva koje vlada u Medveščaku, kako na ledu tako i izvan njega”, izjavio je vidno uzbuđen i sretan Pavo Šukan.

Kako akcija prikupljanja donacija prodajom bijelih pakova dobrote traje još i kroz prosinac, a budući je cilj za Klaićevu dječju bolnicu ispunjen, Medvjedi i predstavnici Klaićeve bolnice dogovorili su se da se naknadno prikupljene donacije preusmjere na pomoć bolnici u ličkom Otočcu. Medvjedi će tako nastaviti s akcijom “HOKEJ PROTIV RAKA” te TV prijemnicima opremiti bolesničke sobe i čekaonicu u maloj, ali za lokalno stanovništvo vrlo važnoj bolnici u Otočcu.

“Nakon što smo ispunili svoje obećanje i s dlanovnicima i TV prijemnicima danas opremili bolesničke sobe dječjeg odjelu zagrebačke Klinike za dječje bolesti te čekaonicu dječje bolnice u Klaićevoj, odlučili smo donacije od preostalih bijelih pakova koje prodajemo u akciji tijekom prosinca preusmjeriti na bolnicu Otočac. Riječ je o maloj ali iznimno važnoj bolnici za taj dio Hrvatske i raduje nas činjenica da ćemo uspjeti barem malo uveseliti i učiniti bolesničke dane kraćima osobama koje u njoj borave” najavio je nastavak akcije i pomoć bolnici Otočac Pavo Šukan prilikom predaje donacije u zagrebačkoj Klaićevoj bolnici.

Donacija bolnici u Otočcu trebala bi biti uručena krajem prosinca, a bijeli pakovi dobrote prodavat će se tijekom cijelog prosinca na svim domaćim utakmicama Medveščaka. Minimalna donacija je 100 kuna, a u prodaji je 150 bijelih pakova dobrote. Pakovi se mogu naručiti i putem emaila na info@medvescak.com.

Oglas

Komentiraj

komentari