Mladi hrvatski nogometaši u Rusiji ostvarili zapažen rezultat

13.lipnja – Na završnom turniru projekta Nogomet za prijateljstvo u Rusiji, koji organizira Gazprom, ekipa sastavljena od Hrvata, Urugvajaca, Talijana, Turkmenistanaca, Zambijaca, Rusa i predstavnika Nove Kaledonije ostvarila je zapažen rezultat. Od 38 ekipa, sastavljenih od djevojčica i dječaka iz čak 211 zemalja, pobijedili su 2 utakmice i 1 neriješeno te kao prvi u skupini prošli u četvrtfinale, gdje su u vrlo napetoj utakmici ispali s rezultatom 2:1. Hrvatsku u Rusiji predstavljaju dvojica hrvatskih nogometaša, Eldar Mešić i Vlaho Lučić, mlade nade zagrebačkog Dinama.

Eldar Mešić je u ekipi igrao obrambenu poziciju, a nakon utakmice je posebno nahvalio srdačnost Urugvajaca i Talijana, s kojima su se naši ambasadori najviše sprijateljili.

„Ovo mi je  stvarno super iskustvo i jako sam sretan što sam baš ja dobio priliku predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjem projektu Nogomet za prijateljstvo. Nakon tri dana treninga i edukacija u kampu, igrali smo turnir. Prošli smo skupinu, zadovoljan sam našom igrom, a u četvrtfinalu su protivnici bili jači. Tako je to u sportu“, istaknuo je mladi nogometaš Eldar Mešić.

Njegov kolega iz nogometne škole GNK Dinamo, Vlaho Lučić, sudjelovao je u pripremi momčadi te je na tren postao sportski novinar i komentator te pritom odradio odličan posao.

„Upoznali smo prijatelje iz cijelog svijeta. Na tren sam postao novinar i to mi je dosta fora, ali bi u budućnosti ipak radije bio nogometaš. Želja mi je jednog dana postati kao Zlatan Ibrahimović, a volio bih zaigrati u Arsenalu“, rekao je Vlaho Lučić.

Završni nogometni turnir održao se u luksuznom kampu ruskog prvaka Lokomotiva iz Moskva. Na šestom izdanju turnira sudjelovalo je više od 1.200 sudionika, a atmosfera u Moskvi prštala je veseljem, zajedničkim navijanjem i fair playjom.

Nakon vrlo uspješnog turnira, naši nogometaši nastavljaju svoju avanturu u Rusiji. Danas će sudjelovati na Međunarodnom forumu prijateljstva na kojem će zajedno s ostalim predstavnicima iz svih krajeva svijeta dijeliti svoje običaje, kulturu i navike iz Hrvatske.

No, ipak se najviše vesele otvorenju Svjetskog prvenstva koje će imati priliku gledati zajedno sa još 80 tisuća gledatelja, uživo iz sportska arene Lužniki. U Hrvatsku se vraćaju u petak 15. lipnja, bogatiji za lijepo iskustvo i nove prijatelje koje će zasigurno zauvijek pamtiti.

M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari