Moderna bajka – popularni anitljubić o temama koje nas zaokupljaju

O problemima majčinstva i mnogim drugim temama koje  muče majke i žene,  iskreno i bez dlake na jeziku progovorila je Rosie  Kugli  u popularnom antiljubiću  MODERNA BAJKA.

MODERNA BAJKA  u izdanju nakladnika Ženska posla, prvi put je predstavljena  u Muzeju prekinutih veza,  a prije godinu dana ukoričena je i promovirana –  kao prva knjiga  u biblioteci ŽENSKA POSLA.

Antiljubić Moderna bajka   postao je sinonim romana neočekivanog i drugačijeg kraja, a podržale su je jake ženske snage u impresivnom sastavu koje su o knjizi  napisale i rekle:

Juliana Matanović

Rosie nas  svojom praksom vraća  u sretnije godine; one u kojima su se časopisi i tjednici kupovali samo zbog toga da bi se pročitala željno očekivana priča. Njezin antiljubić „Moderna bajka“ svakako  može, sa sigurnošću to govorim, postati predmetom genoloških analiza (na sličan način kao i Ugrešićkina Štefica Cvek u „Raljama života“) na temu žanrovske slike suvremene proze.

Ana Žube

Iza duhovitosti i lepršavosti romana najbrže moguće izranja gorki smijeh koji je oblaže nezacijeljene rane. Pametna, razumna priča života koji pamti lijepe dane, no kad  ljubavni grom udari u krivu osobu i još na krivi način, spas iz takve veze nudi veliku nagradu- blagoslovljenu samoću.

Autorica nas tješi da teške ceste često vode do predivnih odredišta, te da nije baš potrebno imati sreću, da je dovoljno nemati nesreću.  Priča nam  otvorenim srcem o nevjerojatnoj snazi nježnosti i neporecivoj snazi ljubavi. Zadivljujuće. Očaravajuće.

Alis Marić

Uživala sam u slikovitim opisima bračnog života u ovoj modernoj bajci. Bajci ? Sarkazma ne nedostaje kod Rosie. Nasmijale su me sve scene jer volim šalu na vlastiti  račun.  Koliko li sam se samo puta prepoznala u bajci o prezaposlenoj  i rastrganoj ženi koja pokušava odraditi sve joj dodjeljene ili  toliko željene uloge? Izgleda da je nas žene upravo  ta silna želja za ravnopravnošću dovela na rub izdržljivosti.  Pokušavamo uhvatiti neuhvatljivo. Pa sretno nam bilo.

“Moderna bajka” je prije svega iskrena ispovjed, žene, majke, supruge, prijateljice, rekla je autorica Rosie Kugli. Neke od žena  o kojima pričam, ušle su u moj život i obogatile ga nekom zanimljivom anegdotom. Možda je to i do mene, jer iskrena sam osoba i obožavam pričati. Ne libim se pričati o  stvarima koje i nisu baš tako ugodne, a volim i pisati o njima. Primjetila sam da većini žena nije problem pričati o sebi, o seksu, o problemima u braku, o nervoznom šefu ili još gore šefici, hiperaktivnom djetetu. Godinama sam procesuirala ta iskustva, smijala im se, čudila, pa čak i ostajala zgrožena šokantnim priznanjima. Moram reći da su mnoge od nas zamišljale da će stvari ispasti drugačije, no život je ono što se događa, pa čak i kad imamo sasvim druge planove…

Knjigu je za nakladnika predstavila Sanja Rešić-Herak, koja je ove godine izdala još jednu knjigu autorice Rosie Kugli, popularnu zbirku kolumni  KEKS I GLAD.

Ana Mišić

Oglas

Komentiraj

komentari

PODIJELI
Prijašnja objavaLjetna avantura na konjima
Slijedeća objavaTeta Mina i teta Tina