Mozaik knjiga pripremila četiri nove slikovnice koje će oduševiti klince!

Jednostavan, zanimljiv i poučan sadržaj obogaćen šarenim ilustracijama sadržaj je svake slikovnice, ali uz te elemente nezaobilazna je i važna poruka koju prenose našoj djeci. Brojna su istraživanja pokazala da se djeca kojoj se čita i priča od najranije dobi brže razvijaju, zainteresiranija su za okolinu, brže uče i bolje se snalaze u komunikaciji s drugima. Slušajući priče iz slikovnica od najranije dobi djeca stvaraju podlogu za savladavanje preostalih vještina, a to su govorenje, čitanje i pisanje. Slikovnica je prva i najvažnija knjiga u životu djece. Ona ih uči o svijetu, odgaja ih i daje osnovne informacije o svijetu koji ga okružuje. Kako bi Vaše dijete razvilo odnos s knjigom od najranije dobi Mozaik knjiga je pripremila četiri nove slikovnice koje će svakom djetetu usaditi ljubav prema čitanju.

Priča za učenje pozitivnih stavova

Zoran Maljković i Marko Jovanovac: Moj tata zeko

„Moj tata zeko“ nova je slikovnica već poznatog dvojca Zorana Maljkovića i Marka Jovanovca nakon što su njihove slikovnice „Ured za izgubljene stvari“ i „Zašto ne volim proljeće“ odnijele simpatije brojnih čitatelja. Namijenjena je djeci oko šeste i sedme godine života koja se sve ozbiljnije upoznaju sa svijetom čitanja, ali i svijetom znanja i učenja. Nenametljiva i poučna, uz moderne ilustracije, zabavit će vaše mališane i pripremiti ih za školu koja ih očekuje.

Svakakve ti se avanture mogu dogoditi u životu ako baš tvoj tata mora biti uskrsni Zeko u trgovačkom centru. O tim neodoljivim stvarima možeš čitati u ovoj knjizi. Saznat ćeš i da možeš upoznati prijatelja kakvog možda nisi nikad ni sanjao, a bio je stalno pokraj tebe. Budući na to da je slikovnica namijenjena djeci koja tek počinju čitati, ovo je odlična prilika da na zabavan i duhovit način spoznaju važnost učenja pozitivnih stavova.

Novo ruho svjetskog klasika

Jacob i Wilhelm Grimm: Crvenkapica

Braća Grimm su u 19. stoljeću napisali najpoznatiju verziju bajke „Crvenkapica“ koja je izvorno nastala kasnih 1600-tih godina, a sada je svjetski klasik dječje književnosti dobio novo ruho zahvaljujući svjetski poznatom ilustratoru s hrvatskom adresom Tomislavu Torjancu. Za svoj rad ovaj talentirani ilustrator dobio je mnoga priznanja i nagrade, a do sada je u izdanju Mozaika knjiga ilustrirao i druge svima znane dječje naslove poput „Kako živi Antuntun“, „Ružno pače, „Ogledalce“ i „Grga Čvarak“… Tomislav Torjanac je u svome jedinstvenom stilu ovu klasičnu priču udružio s osebujnim ilustracijama i pomaknuo je u nama vrlo blisko okruženje i vrijeme. Modernim je Crvenkapicama kroz šalu, ali i zbilju, ukazao na to da ih i danas vrebaju vukovi – doduše, nešto drugačijeg izgleda i naizgled simpatičniji od starih šumskih grabežljivca, ali ništa manje opasni. Moderni su vukovi promijenili dlaku, ali ne i ćud – i dalje su vješti „prodavači magle“ malenim Crvenkapicama (a i njihovim bakama), čime ova priča potvrđuje svoju bezvremensku važnost i kvalitetu te zaslužuje mjesto na polici svih djevojčica, ali i dječaka.

Novo izdanje bajke stare gotovo 200 godina

Robert Southey: Zlatokosa i tri medvjeda

„Zlatokosa i tri medvjeda“autora Roberta Southeya priča je za djecu koja govori o obitelji te najmlađe uči koliko je važno slušati roditelje.Gotovo 200 godina nakon prvog objavljivanja, svima omiljena ilustratorica Željka Mezić prepričala je i ilustrirala staru, ali poučnu priču sa svojim prepoznatljivim radovima prepunih kolorita kojima djeca ne mogu odoljeti.

„Zlatokosa i tri medvjedića“ priča je o djevojčici Zlatokosoj koja je jednog dana šetajući šumom došla do kuće u kojoj su živjeli tata medvjed, mama medvjedica i mali medo. Što se dogodilo kada je Zlatokosa pojela toplu kašu iz najmanje zdjelice, sjela na najmanju stolicu i legla u najmanji krevet, saznajte nakon što pročitate ovu slikovnicu.

Najznačajniji pisac za djecu Hans Christian Andersen: Kraljevna na zrnu graška

Autor bajke “Kraljevna na zrnu graška” danski je autor Hans Christian Andersen. Andersen se u svojoj dugoj spisateljskoj karijeri najviše proslavio svojim bajkama koje su pročitala djeca diljem svijeta jer su prevedene na više od 40 jezika. Napisao je preko 150 priča za djecu i time postao jedan od najznačajnijih svjetskih pisaca. Neke od njegovih najpoznatiji bajki su: „Mala sirena“, „Snježna kraljica“, „Ružno pače“, „Kraljevna na zrnu graška“, „Carevo novo ruho“, „Palčica“ i druge. Velik broj njegovih djela do današnjeg je dana ostalo nadahnuće za brojne animirane filmove, kazališna djela, balet, slike i skulpture.U njegovim bajkama se na najbolji način spajaju legende, fantastika i mit sa stvarnim svijetom.

Nikolina Novosel Nežmah suvremena je hrvatska ilustratorica koja je ovoj omiljenoj dječjoj priči dala dašak modernog izgleda, dok je na hrvatski jezik preveo Mladen Jurčić. U izdanju Mozaika knjiga Nikolina Novosel Nežmah do sada je ilustrirala nekoliko slikovnica: „Tri praščića“, „Poštarsku bajku Karela Čapeka“, tri priče Sunčane Škrinjarić „Gospođica Neću“, „Dječak koji je sve znao“ i „Sanja uvijek ima vremena“.

Oglas

Komentiraj

komentari