MyKi pametni satovi za sigurnost djece

Hrvatski Telekom u ponudu uvodi posebne uređaje koji brinu o zaštiti i sigurnosti djece u digitalnom društvu

Hrvatski Telekom, u sklopu društveno odgovorne inicijative „Šeraj pozitivu, blokiraj negativu“ pokrenute s ciljem povećanja sigurnost djece u digitalnom društvu, u ponudu je uveo MyKi, prvi pametni dječji sat na tržištu u ponudi telekom operatora koji roditeljima omogućuje da budu uvijek uz svoju djecu.

MyKi je dizajnom posebno prilagođen djeci i idealno je rješenje za roditelje djece od 6 do 10 godina koja još nisu spremna za korištenje svih funkcija pametnih telefona, samostalno surfanje internetom i društvenim mrežama, a ipak trebaju biti u vezi s roditeljima kada su u pokretu.

MyKi je savršeno rješenje jer se povezuje na mobilnu mrežu pa su djeca i roditelji povezani u svakom trenutku. Opremljen je jednostavnim funkcijama primanja i slanja poziva na unaprijed definirane brojeve te ima GPS lokator koji u svakom trenutku roditeljima putem smartphone aplikacije pokazuje gdje se dijete nalazi. Ukoliko dijete slučajno zaluta, MyKi sat ima SOS tipku kojom se redom pozivaju brojevi iz imenika i šalje im se obavijest. Mališani mogu birati isključivo one brojeve koje roditelji unaprijed definiraju, a djeca mogu primiti pozive jedino s tih brojeva. Još jedna od prednosti ovog uređaja je ugrađeni senzor na dodir, koji signalizira je li uređaj na djetetovoj ruci ili ga je skinulo.

MyKi je dostupan u svim tarifama po cijeni od 1 kn i za postojeće i za nove korisnike.

MyKi sat je prvi u nizu uređaja koji će Hrvatski Telekom uvesti u ponudu u sklopu široke društveno odgovorne inicijative „Šeraj pozitivu, blokiraj negativu“. Ovaj je projekt ujedinio akademsku zajednicu, nevladin sektor i državne institucije kako bi povećao razinu sigurnosti djece na internetu, a glavni partneri inicijative su udruge Hrabri telefon i Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu (DKMK). Inicijativa je usmjerena na povećanje razine svijesti i bolje zaštite djece na internetu, s ciljem poboljšanja trenutnog stanja u tom segmentu koje je zabrinjavajuće. Ključni rezultat bit će prvo nacionalno komparativno istraživanje razine sigurnosti djece na Internetu, na temelju kojeg će se po prvi puta u Hrvatskoj moći napraviti čvrsta stručna podloga za nacionalnu regulaciju ove bitne teme. Trenutačno dostupna istraživanja pokazuju da su mladi u Hrvatskoj iznimno aktivni u korištenju interneta, a razina poznavanja rizika i načina zaštite od prisutnih prijetnji vrlo je niska. Naime, 96 posto mladih provodi na internetu više od sat vremena dnevno, čak 65 posto djece između sedam i devet godina ima otvoren profil na Facebooku, a 50 posto školaraca koristi društvene mreže za vrijeme nastave. Kao negativne posljedice raširenog korištenja interneta i društvenih mreža ističu se podaci da čak petina mladih prima uvredljive poruke, a djeca koja provode na Facebooku tri ili više sata dnevno imaju niži školski uspjeh, narušeniju sliku o sebi te iskazuju veći broj emocionalnih i teškoća u ponašanju.

 

Oglas

Komentiraj

komentari