Na Božićnom koncertu „Želim život“ okupilo se više od 20.000 ljudi

Pozivima građana na humanitarni telefon prikupljeno je više od 1,2 milijuna kuna

Jučer, 21. prosinca na desetom jubilarnom koncertu Želim život okupilo se više od 20.000 građana na glavnom zagrebačkom trgu i podržalo rad Zaklade Ana Rukavina. Građani su tijekom koncerta nazvali humanitarni broj 060 9000 više od 192.000 puta i tako donirali više od 1,2 milijuna kuna za daljnji rad Zaklade.

Hvala svim dobrim ljudima koji su nam se pridružili na Trgu i podržali nas u našem radu. Podrška i pomoć naših sugrađana koju nam nesebično pružaju već devet godina nedavno je omogućila da iz hrvatskog Registra ostvarimo 58. transplantaciju krvotvornih matičnih stanica. To za oboljele znači novu šansu za život, a nas potiče na još naporniji i ustrajniji rad kako bismo omogućili da se Anin san i dalje nastavi ostvarivati“, izjavila je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

Koncertu su prisustvovali i podržali poznata lica domaće estrade poput Severine, Gibonnija, Mejaša, Parnog Valjka, Psihomodo Popa, Maje Šuput, Vatre, Halida Bešlića, Ivana Zaka te Frajli. Za sve građane koji nisu mogli sudjelovati na koncertu, medijski partner Zaklade i suorganizator koncerta Nova TV, osigurala je izravan prijenos događaja na Novoj TV, portalima DNEVNIK.hr te putem usluge OYO.

koncert3

Tom prigodom Dražen Mavrić, predsjednik Uprave Nova TV grupe izjavio je: “Neizmjerno smo ponosni što Nova TV zajedno sa Zakladom ostvaruje san Ane Rukavine čija nas je želja za životom upravo i spojila te uvela u ovaj humanitarni projekt. Kruna te dugogodišnje suradnje je i ovaj deseti jubilarni koncert Želim život kojem se odazvao zaista veliki broj ljudi iz hrvatskog javnog života, te veliki broj građana. Ovdje nije samo riječ o medijskoj podršci kroz prijenos koncerta na našim platformama, već je riječ i o odgovornosti Nove TV kao društveno odgovorne kompanije koju osjećamo prema zajednici u kojoj djelujemo. Iz godine u godinu, želimo educirati sve ljude koliko je važno pratiti i sudjelovati u radu Zaklade te kolika je vrijednost svakog ljudskog života, stoga ćemo i dalje kontinuirano raditi na ispunjavanju tog zajedničkog cilja”.

Iz call centra u kavani Johann Franck javljala su se ugledna lica iz hrvatskog javnog života među kojima je bila i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Vesna Pusić te brojni drugi članovi Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hrvatske.

Zahvaljujući radu Zaklade Ana Rukavina i pomoći građana, hrvatski Registar potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica trenutno broji više od 50.000 potencijalnih darivatelja. Diljem Hrvatske Zaklada Ana Rukavina organizirala je 292 javne akcije upisa u Registar iz kojeg je izdano 58 transplantata za oboljele diljem Hrvatske i svijeta.

A.M.

Oglas

Komentiraj

komentari