Na pomolu avantura koja će očevima donijeti šaku suza i vreću smijeha

Šveđanin i Hrvat sa svojim dvogodišnjacima na Krku kreću u pustolovinu života

Krk, 23. kolovoza 2021. – Šveđanin Thomas Pickelner i Hrvat Marino Manzoni pripremaju se za pustolovinu života. U subotu 28. kolovoza 2021. godine sa svojom će dvogodišnjom djecom krenuti u obilazak otoka Krka pješice i na biciklu. U sedam dana namjeravaju prevaliti 150 kilometara. Pickelner će se pritom 24 sata na dan samostalno brinuti o svojem sinu, a Manzoni o svojoj kćeri.

Pustolovini su dali ime ‘Daddyhood Adventure – Island of Krk’. Njome žele nadahnuti očeve diljem svijeta da preuzmu aktivniju ulogu u brizi i odgoju svoje djece, te poduprijeti one koji su se već odlučili za aktivno očinstvo.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli DaddyHood (@daddyhoodeurope)

‘Detaljno planiramo rutu oko otoka Krka. Ovo neobično putovanje našim dvogodišnjacima želimo učiniti čim zanimljivijim. Želimo da im ono bude ugodno i veselo te da s nama otkrivaju prirodu, čari kampiranja i bicikliranja. Uz to trebamo se zdravo i pravilno hraniti te spavati u dobrim uvjetima, bez obzira na ograničenja koja nam putovanje biciklima i hodanjem donosi. Zahvalni smo timu koji će nas pratiti u toj pustolovini. On će nam pomoći u prijevozu potrepština kako bismo se mi mogli koncentrirati na animiranje naših malih istraživača’, rekao je Marino Manzoni svjestan da će im avantura donijeti sreću, ali i izazove.

Budući da je dobivši kćer osjetio da je uloga očeva u životu djece u mnogim društvima daleko manja od uloge majki te da u javnosti nema dovoljno potpore i sadržaja za tate, s Pickelnerom je osnovao organizaciju Daddyhood Europe. Ona je posvećena podizanju svijesti javnosti o važnosti aktivnog očinstva i ravnopravnog roditeljstva diljem Europe.

‘Kao tate s kratkim, ali vrijednim iskustvom od dvije godine, navikli smo se nositi s uspavljivanjima, hranjenjima, izletima, pelenama i prehladama, ali pustolovina na Krku svemu donosi novu dimenziju. Moramo misliti na sve dječje i naše potrebe, a pritom pokušati i uživati u svemu te snimiti našu poruku koja će otputovati u svijet. Mame su nam u planiranju bile velika podrška, ali tijekom avanture sedam će dana biti slobodne kako bismo kao tate pokazali da u ovoj velikoj odgovornosti uživamo i da se s njom dobro nosimo’, kazao je Pickelner.

Brižni očevi cijelu avanturu žele snimiti te napraviti dokumentarni film. Zbog toga su na platformi Indiegogo pokrenuli kampanju masovnog financiranja kojom prikupljaju 25.000 kuna: https://igg.me/at/DaddyHoodAdventure/emal/27335947

Projekt će financijski poduprijeti turističke zajednice s otoka Krka, neke tamošnje tvrtke, ali i neke međunarodne.

Zainteresirani će avanturu moći pratiti na društvenim mrežama organizacije Daddyhood Europe. Avanturistima će se na nekim dionicama moći pridružiti i drugi tate s djecom.

Na slične aktivnosti Daddyhood Europe očeve je poticao utrkom Dadathlon. U tu se utrku do sada uključilo 400 tata iz 24 zemlje diljem svijeta.

 

Oglas

Komentiraj

komentari