Na prvoj Čakulaonici 2017. godine najavljena suradnja sa Pravnim fakultetom!

2017. godina je za polaznike Čakulaonica, radionica za samohrane roditelje i jednoroditeljske obitelji započela u izuzetno pozitivnom tonu.

Zagreb, 25. siječnja 2017. – Na radionici koja je održana 24. siječnja 2017. godine u dječjem vrtiću „Pčelica“, Josipa Hamma 2, najavljena je suradnja sa Studijskim centrom socijalnog rada Pravnog fakulteta u Zagrebu,  u svrhu provođenja terenske prakse studenata 2. godine socijalnog rada. U okviru kolegija „Socijalni rad s obitelji“ studenti druge godine socijalnog rada od kraja veljače do sredine lipnja 2017. godine obavljaju terensku praksu u različitim ustanovama i udrugama kako bi se upoznali s problematikom i modelima pružanja podrške različitim obiteljima. Uključivanjem u Udrugu SRETNE MAME, studenti će osim upoznavanja s načinom funkcioniranja Udruge steći uvid i u specifične životne okolnosti samohranih roditelja i jednoroditeljskih obitelji s ciljem razvijanja senzibilnosti i razumijevanja prema ovoj skupini roditelja.

„Vrlo smo sretni što nam je Pravni fakultet dao priliku da podržimo uključivanje studenata u praksu preko naše Udruge SRETNA MAMA kako bi se studenti socijalnog rada tijekom prakse upoznali i sa izazovima s kojima se susreću samohrani roditelji i jednoroditeljske obitelji. Vjerujemo kako će ova suradnja izroditi višetruke koristi kako za studente tako i za roditelje i djecu“, izjavila je Ana Mišić, urednica portala Sretna mama i predsjednica Udruge za samohrane roditelje.

dm nastavlja pružati podršku Čakulaonicama čiju je važnost prepoznao još prošle godine u lipnju kada se priključio u projekt zbog njegove važnosti za podizanje svijesti zajednice o izazovima samohranih roditelja i jednoroditeljskih obitelji.

“Svaki roditelj koji je na sebe preuzeo odgovornost i veselje odgoja djeteta je hrabar, a posebno su hrabri oni roditelji koji su istovremeno i mama i tata, a vikendom i baka. Ponosni smo što je dm dio radionica koje im osiguravaju podršku u rješavanju izazova s kojima se susreću kako u privatnom tako i u poslovnom životu”, izjavila je Dubravka Štefanac-Vinovrški, menadžerica marketinga i odnosa s javnošću u dm-u.

Za sudjelovanje u radionici koja će se održati 21.veljače roditelji se mogu prijaviti na info@sretnamama.hr. Broj mjesta je ograničen (moguće je maksimalno 20 roditelja po radionici).

Svi zainteresirani roditelji, vrtići, donatori, predavači, pedijatri mogu se javiti u redakciju Sretne mame kako bi dali doprinos ovakvim akcijama svojim iskustvima, stručnošću u jačanju potpore za ove hrabre roditelje.

Anna Maria Križanac

Oglas

Komentiraj

komentari