NA ZRINJEVCU OTVOREN „ZLATNI RUJAN“ VESELIM PROGRAMOM ZA DJECU

U subotu je na Zrinjevcu, u organizaciji Zaklade Nora Šitum, otvoren „Zlatni rujan“ – mjesec podizanja svijesti o malignim bolestima djece.

Ni kiša koja je povremeno padala nije zaustavila dobru atmosferu, a djeca su sa roditeljima uživala u zabavnoj predstavi Kristijana Ugrine „Bonton“ nakon koje su uslijedili nastup dječjeg zbora „Arija“ pod vodstvom Lamije Belošević koja je upravo za Zakladu Nora Šitum skladala pjesmu „Za sreću je potrebno malo“, modna revija tijekom koje su djeca nosila majice Zaklade i nagradna igra.

Na štandu Zaklade mogao se donirati novac za suncokrete koji su karakteristični upravo za mjesec rujan, a simbol su života i zdravlja pa su zato i odabrani za ovo humanitarno događanje. Sav prihod od donacija namijenjen je obiteljima djece oboljele od malignih bolesti kojima Zaklada kontinuirano pomaže.

Događanje su osim djece i roditelja svojim dolaskom podržali i izaslanik Predsjednice Tomislav Madžar, izaslanik premijera Tomislav Dulibić i izaslanica Gradonačelnika Grada Zagreba Ivana Portolan Pajić.

Đana Atanasovska, upraviteljica Zaklade Nora Šitum je  rekla:  „Nema teže stvari za roditelja od bolesti djeteta. Ali nema ni ljepše i plemenitije stvari od pomaganja onima kojima je naša pomoć potrebna, a pogotovo kada su u pitanju djeca. Upravo smo zato danas ovdje – kako bismo zajednički otvorili mjesec rujan koji je posvećen podizanju svijesti o malignim bolestima u djece. Pomoći možemo samo ako smo svjesni da postoje oni koji nas trebaju, a važno je učiti pomagati već od malih nogu. Zato sam zahvalna svoj djeci i roditeljima koji su danas ovdje sa nama!“

M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari