Nabirajte kroz književni klasik Nabor u vremenu

Na policama knjižara Hoću knjigu, ove je veljače osvanuo roman Nabor u vremenu, u izdanju nakladničke kuće Stilus. Ovaj roman, izdan još davne 1962. godine, konačno je dostupan hrvatskim čitateljima, a bit će, bez obzira na godinu izdanja, pravo osvježenje i čarobno putovanje kroz prostor i vrijeme svakog čitatelja. Roman trenutno čitaju i članovi Book Club-a za mlade Moja mala čitaonica, koji se održava jednom mjesečno, a o njemu će razgovarati u subotu 14. travnja.

Nabor u vremenu

Gospođa Štoštica uzdahne. Objašnjenja nisu jednostavna kada se radi o stvarima za koja još ne postoje riječi u vašoj civilizaciji.

Kroz ovaj ćete roman putovati brzinom svjetlosti, prateći avanturu neobične djevojčice Meg i njezinog brata, koji su u potrazi za nestalim ocem, slavnim znanstvenikom. Mnogi će se u nekim situacijama prepoznati u junakinji Meg ili njezinom mlađem bratu Charleseu Wallaceu, naizgled običnoj djeci, no koja ponekad osjećaju više od onoga što uistinu znaju. Pa ipak, bore se s novim riječima i događajima, želeći otkriti što ih to čini neobičnima i gdje se krije njihov otac, kojem majka i dalje svakodnevno u pošti šalje pisma.

Ne razumijem to ništa više nego ti, ali naučila sam da mi ne moramo stvari razumjeti da bi one postojale.

U potrazi za ocem, bratu i sestri se pridružuje novostečeni prijatelj Calvin, u kojem Meg pronalazi razumijevanje te njih dvoje po prvi puta osjećaju smisao prijateljstva. Da bi sve bilo magično, kao što obećaje i sama naslovnica ovog romana, potragu za slavnim znanstvenikom vode tri Gospođe: Štoštica, Tkoštica i Gdještica. Nabirajući od planeta do planeta, na krilima Štoštice, djeca prate citate Tkoštice i suočavaju se s ONIM, mozgom koji prijeti da inteligenciju ljudi svede na robote.

I nnemmojmo izzggubbiti ssmissao zza hhumorr, rekla je gospođa Gdještica. Jeddinni nnaččin ssuočavvanja ssa ssmrrtno ozzbbiljnimm sstvvarrima je dda ihh mallo ubblažžimo.

Kako završava potraga za ocem i kako se mali genijalci suočavaju sa zlom u svemiru, otkrijte sami u genijalnom romanu američke spisateljice Madeleine L’Engle i zaputite se 14. travnja u Bogovićevu ulicu 7, gdje će se u dječjem knjižnom klubu nabirati kroz avanturu Nabora u vremenu.

Autor: Valentina Namesnik, mag.bibl.

Book Club Moja mala čitaonica održava se jednom mjesečno, subotom u 11 sati u prostoru knjižare Hoću knjigu (Bogovićeva ulica 7, Zagreb), a namijenjen je osnovnoškolcima od 9-14 godina. Klub vodi Valentina Namesnik, magistra bibliotekarstva, koja nastoji mlade potaknuti na arumentirani razgovor, suočavanje s vlastitim emocijama tijekom čitanja knjige, poistovjećivanje s knjižnim junacima, ali i na druženje, smijanje i opuštanje. Prijaviti se možete direktno na adresi knjižare, na Facebook stranici Hoću knjigu ili preko obrasca.

Oglas

Komentiraj

komentari