Nagrađeni dokumentarac Nevena Hitreca ‘Povuci-potegni’ kreće u kino život

Zagreb, 10. studenog 2020. – Nagrađeni dugometražni dokumentarni film ‘Povuci-potegni’ redatelja i scenarista Nevena Hitreca nastavlja kino prikazivanje u nezavisnim kino dvoranama u Zagrebu, Splitu, Dubrovniku te Puli i Rijeci, a nakon toga i u drugim kinima širom Hrvatske. Na nekim od projekcija gostovat će dio filmske ekipe.

Film će u Zagrebu igrati 11. i 16.11. (19:00 sati) u Kino Kinoteka, te 20.11. (20 sati)  21. i 22. 11. (18:00 sati) u DokuKinu/KIC Zagreb u sklopu programa ‘Upoznaj autora’.

Na filmskom festivalu Jugoistočne Europe SEE u Parizu film ‘Povuci-potegni’ osvojio je nagradu za najbolji dokumentarni film, a u međuvremenu je prikazan u programima ovogodišnjih izdanja Mediteran Film Festivala i ZagrebDoxa gdje je imao i svoju hrvatsku premijeru.

Priča je to koja u središtu ima jednu obitelj, devetogodišnje dijete i loš obrazovni sustav. Dječji radni stol tako postaje pozornica za tragikomičnu obiteljsku dramu. Tko će prvi puknuti pod bremenom «znanja»? Brižni roditelji ili njihovo samoživo dijete?

Raspored narednih projekcija i sve informacija o filmu «Povuci-potegni» redovito će biti ažurirane i dostupne na Facebook stranici filma.

Ekipa filma: Režija: Neven Hitrec, Scenarij: Neven Hitrec, Kamera: Boris Poljak, Montaža: Slaven Zečević, Snimatelji tona: Vedran Mažuranić, Viktor Grabar, Oblikovanje zvuka: Tihomir Vrbanec, Producent: Jure Bušić, Produkcija: Jaka produkcija, Distribucija: Jaka produkcija

Potpora: Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), Grad Zagreb, Primorsko-goranska županija

 

Oglas

Komentiraj

komentari