Najavljen bogati program Samoborskog fašnika koji slavi svoj 190. rođendan!

„190 let fašnik raste i sve je plus 5″ slogan je ovogodišnjeg Samoborskog fašnika koji ove godine slavi svoj 190. rođendan

Samoborski fašnik, najstarija i najveća pokladna svečanost u ovom dijelu Europe, slavi svoj 190. rođendan pa će Samobor od 29. siječnja do 9. veljače 2016. godine biti u posebnom slavljeničkom raspoloženju.

Fašnički program najavili su na konferenciji za medije u Hotelu Lavica u petak, 22. siječnja, koordinator Fašnika Marijan Dumić, zamjenik gradonačelnika Samobora Željko Stanec i fašnički likovi: Princ, Sraka, Sudec i Fiškal. U dva vikenda i na pokladni utorak Slobodne Fašničke Republike na svoje će doći maškare svih uzrasta, a sve uz temu „190 let fašnik raste i sve je plus 5“ te uz slogan „Pokaži novu facu na Srakinu placu“.

Najmlađima su namijenjena subotnja i nedjeljna prijepodneva (30. i 31. siječnja te 6. i 7. veljače) uz šarene dječje povorke na središnjem gradskom trgu i sportsku disciplinu Srakotrk. Odrasli će uživati u raznolikom poslijepodnevnom i večernjem programu u zabavnim i satiričnim tonovima uz alegorijska kola gostujućih grupa i mjesnih odbora.

Posjetitelje će razveseljavati Miroslav Škoro, Crvena jabuka, Dječaci, Jole, Baruni, Minea, Kim Verson, Picksiebneri te gosti iznenađenja. Također, za sve maskirane posjetitelje organizirana su čak tri nagradna natječaja – tradicionalno će se birati najmaštovitije maske, a noviteti su izbor za najbolje maskirane kućne ljubimce i najbolja e-razglednica Dječjeg fašnika.

Fašnički program održavat će se na pet lokacija u centru Samobora, uz dječje igraonice, tabore mjesnih odbora, luna park i fašnički šator, dok su na klizalištu u bivšoj vojarni predviđeni Metloboj i Krafling. Na prigodnim štandovima u gradu naći će se i lokalna gastro ponuda, a samoborski ugostitelji također će se uključiti u fašničko-rođendansku proslavu svojim posebnim programima.

Organizator 190. Samoborskog fašnika je Turistička zajednica Grada Samobora, suoganizatori samoborsko Pučko otvoreno učilište i Komunalac Samobor, a pokrovitelji Grad Samobor, Zagrebačka županija i Hrvatska turistička zajednica.

Fašnički program objavljen je na službenoj stranici www.fasnik.com te na profilima Samoborskog fašnika na društvenim mrežama.

sf

A.M.

Oglas

Komentiraj

komentari

PODIJELI
Prijašnja objavaČarobnjak sa oblaka
Slijedeća objavaSamohrani roditelji