Najavljen Kongres poduzetnica jugoistočne Europe na Dan žena, 8. ožujka 2017. godine!

Pod pokroviteljstvom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i Grada Zagreba u glavni grad 8.3. 2017.g.  održati će se najveće poslovno okupljanje žena na kojem se očekuje više od 600 poduzetnica i poduzetnika

Povodom najave Kongresa poduzetnica jugoistočne Europe koji će se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske gđe Kolinde Grabar Kitarović i Grada Zagreba, održati u glavnom hrvatskom gradu na Dan žena, 8. ožujka 2017. godine, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić  istaknuo je: Pozivam sve svoje kolege – gradonačelnike i načelnike općina u Hrvatskoj da prepoznaju značaj žena i ženskog poduzetništva. Neka mu daju potporu, ne samo deklarativnu nego i konkretnu, neka postavljaju žene na upravljačke dužnosti, neka ih ne „guraju“ iz infrastrukture vlasti i neka shvate koliki je značaj žena u javnom djelovanju”.

Kongres organiziraju Virtualni ženski poduzetnički centar www.poduzetnica.hr i Grad Zagreb uz podršku Ministarstva gospodarstva, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske udruge poslodavaca, Hrvatske obrtničke komore, Veleposlanstva Slovenije u Zagrebu, Asocijacije poslovnih žena Makedonij, Udruge poslovnih žena BiH, Unije poslodavaca Crne Gore, Privredne komore Srbije, Zajednice poduzetnica Slovenije, Međunarodnog ekonomskog foruma „Perspektive“.

Najavljeno je i kako će uz potporu Grada 2020. godine biti organiziran Kongres poduzetnica Europe, a Zagreb postati europska prijestolnica ženskog poduzetništva svakog nadolazećeg 08. ožujka.

Od početka ove godine svojim osnivanjem, proaktivnim djelovanje i brojnim projektima Virtualni ženski poduzetnički centar www.poduzenica.hr postao je središnja institucija koju su osnovale same poduzetnice radi lakše potpore ženama na realnom tržištu i svima koje će to tek biti.

Još su rjeđe jedinice lokalne uprave i samouprave, koje uopće uočavaju snagu ženskog poduzetništva, kao iznimnog potencijala, koji je od 9 posto udjela u hrvatskom gospodarstvu 2008. godine, danas zaposjeo 25 posto. No Zagreb, ne samo kao prvi nego još uvijek rijedak grad u RH, koji je pružio ruku suradnje ženama poduzetnicama, imao je uvijek sluha i još ga ima za naše probleme, aktivnosti, projekte, te kao rijetka jedinica lokalne samouprave uvijek pronalazi načina pomoći našim sadržajima u pravcu snaženja ženskog poduzetništva – kazala je Sanela Dropulić, ideja začetnica i voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, organizatorica Kongresa, koji će se održati na Zagrebačkom Velesajmu (u kongresnom centru), a u nazočnosti više od 600 poduzetnica iz Bugarske, Rumunjske, Kosova, Albanije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Hrvatske.

Na konferenciji za novinare o značaju ženskog poduzetništva u Zagrebu i Hrvatskoj govorili su i Rosa Ferinčević i Ana Buljan, zagrebačke poduzetnice te Dražen Stopić, zagrebački poduzetnik, članovi Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.

Žensko poduzetništvo postalo je jedan od najznačajnijih pokretača ekonomija država jugoistočne Europe te u pojedinim gospodarstvima (npr. Slovenija i Hrvatska) već zauzima više od 20 posto ukupnih ekonomskih aktivnosti.

Kongres poduzetnica jugoistočne Europe, 8.ožujka 2017.g. u Zagrebu bit će platforma osiguranja razmjene iskustava, stvaranja poslovnih kontakata, povezivanja i unapređenja poslovne mreže poduzetnica, kako bi im pristup i opstanak na tržištu država iz kojih dolaze, ali i regije bio što kvalitetniji, a put do željenog poslovnog uspjeha što izvjesniji.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti na stranici http://kongres.poduzetnica.hr/

A.M.

 

 

 

Oglas

Komentiraj

komentari