Najavljen ovogodišnji Floraart!

Počele su pripreme za 55. Floraart! Na više od 300 tisuća četvornih metara otvorenog prostora, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, posjetitelji će od 10. do 16. svibnja na zagrebačkom Bundeku moći uživati u najvećem međunarodnom sajmu cvijeća u ovom dijelu Europe. Ove se godine očekuje više od 200 izlagača.

”Ukoliko ne dođe do znatnog pogoršanja vezano uz situaciju s koronavirusom, Floraart se neće bitno razlikovati u odnosu na prijašnje godine. Na vanjskom dijelu predstavljat će se biljni izlagači s lepezom vlastitih proizvoda te raznim cvjetnim instalacijama i prikazima idejnih rješenja u projektiranju manjih zelenih površina. Uz izbor najboljih u navedenim kategorijama u planu je i održavanje natjecanja ‘Hrvatski KUP florista’ i ‘Međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola u aranžiranju cvijeća’.  Natjecanja florista i učenika bit će zatvorena za javnost, ali će nakon ocjenjivanja biti izložena i moći će se pogledati kroz cijelo vrijeme trajanja izložbe”, poručuju iz organizacije Floraarta.

Na zapadnom i istočnom otvorenom dijelu jezera Bundek organizirat će se bogata prodaja kaktusa, trajnica i cvijeća po pristupačnim cijenama. Važan dio izložbe bit će edukativni program na otvorenom prostoru kroz brojna predavanja i prezentacije.

Floraart organizira Zagrebački holding – podružnica Zrinjevac, a suorganizator je Grad Zagreb.

Ljubitelji prirode i cvijeća, nakon prošlogodišnje pauze, konačno će doći na svoje, očekuju ih  prekrasne cvjetne kompozicije na cijelom prostoru jezera, pravi praznik za tijelo i dušu!

Foto i tekst: PR

Oglas

Komentiraj

komentari