NAJBOLJI ANIMIRANI FILMOVI ZA OBITELJSKA DRUŽENJA

Često možemo čuti kako je animacija medij, a ne žanr. Medij pričanja priča kojima je samo mašta granica (a mašta granica nema). Već je odavno poznata stvar kako animirani filmovi nisu samo za djecu, a kako bi se podsjetili iskrenih, čistih, dirljivih i magičnih priča čije poruke upravo veliki znaju zaboraviti, donosimo popis najljepših animiranih uradaka svih produkcijskih veličina.

Predlažemo da smjestite noge na povišeno, glavu na mekano, a ruke u zdjelu najdražih grickalica i obavezno pripremite maramice za suze smijalice i one druge, a možete pozvati i klince da gledaju s vama 😉

SPIRITED AWAY (2001)

Studio Ghibli uz svoje ime nosi pregršt animiranih remek djela za čiji je uspjeh poglavito zaslužan sjajan Hayao Miyazaki, a ovu priču ćete nositi u džepiću kraj prsa još dugo nakon gledanja.

TOY STORY (1995)

Priča o igračkama koje ožive kada su same je toliko genijalna i toliko srdačno ispričana da smo sigurni kako će ovaj animirani dragulj biti aktualan i nadolazećih dvadesetak godina.

MONSTERS, INC. (2001)

Da su čudovišta koja čekaju u ormaru ili ispod kreveta samo stvorenja s poslom, misijom i bogatim karakterima dokazuje nam ovaj odličan animirani uradak iz Pixara.

PRINCESS AND THE FROG (2009)

Zbog svoje dvodimenzionalne animacije podsjeća na ranije Disneyeve uratke poput Bambija ili Trnoružice, a princeza u ovoj priči poljubi princa u formi žapca da bi se i sama pretvorila u – žabu!

WHISPER OF THE HEART (1995)

Prekrasan scenarij donosi nam nepogrešivi Miyazaki, a priča ljubavnu priču na najnježniji i najiskreniji način koji veže spone sa stvarnošću u svojoj jednostavnosti.

THE LION KING (1994)

Kralj Lavova neizostavan je dio svake liste, bilo animiranih filmova ili najboljih priča uopće. Ako ste zaboravili zašto, vrijeme je da se podsjetite!

FINDING NEMO (2003)

Ova podvodna avantura brzo je pronašla put u svjetska kina i u naša srca. Sva djeca su tada zapamtila kako su klaun ribice najhrabrije i kako je sve moguće uz malu pomoć prijatelja.

THE SECRET OF KELLS (2009)

Keltska mitologija je zanimljiv izvor nadahnuća, a ovaj rukom crtani, vizualno bogat uradak približit će temu svima na prekrasan način.

INSIDE OUT (2015)

Pametan, originalan i smiješan pogled na osjećaje malene djevojčice usred velikih životnih promjena kroz prekrasnu animaciju i svima blisku priču.

MY NEIGHBOUR TOTORO (1988)

Uvršten je među 100 najboljih svjetskih kino uradaka u filmskom časopisu Empire i to 2010. godine, a svima koji su ga pogledali je zasigurno u top deset.

THE NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS (1993)

Tim Burtonovo audio – vizualno remek djelo jedan je od najposebnijih blagdanskih filmova u povijesti kinematografije, a gledljiv je u svako doba godine, od strane svih generacija.

SONG OF THE SEA (2014)

U svakoj nedaći i tuzi važno je pronaći nešto dobro, a ako se klincima neće svidjeti prekrasna i inovativna animacija, zanimljivi i srdačni likovi, roditelji će pouku priče dobro zapamtiti.

WALL-E (2008)

Ova animirana bajka iziskuje veliko srce kroz gledanje jer na nježan način pokazuje sve loše strane čovjekova djelovanja i sve male stvari koje su važne i koliko nam znače.

UP (2009)

Ako ste sanjar koji se osjeća iznevjereno zbog nesretnog spleta životnih okolnosti, vrijeme je da pogledate Up kako bi se prisjetili da nove avanture uvijek čekaju.

THE RED TURTLE (2016)

Ako želite naučiti klince (i sebe) kako se nositi sa svojim osjećajima na ispravan način, bez straha kako je ono što osjećaju pogrešno ili loše, pogledajte ovaj tih, ali iznimno snažan film.

Mirna Tomašković – Pavlinić

Oglas

Komentiraj

komentari