Najprodavaniji dječji serijal na svijetu! Gregov dnevnik – Obiteljski odmor

Jeff Kinney dizajner je internetskih igrica i autor bestselera ‘Gregov dnevnik’ koji se već sada smatra najpopularnijim serijalom knjiga za djecu i mlade. Kada je 2007. godine Kinney objavio prvu knjigu ‘Gregov dnevnik’ nije ni slutio da će urnebesnim zgodama i nezgodama mladoga Grega ispisati modernu književnu povijest.

U izdanju Mozaika knjiga objavljen je dvanaesti roman ‘Gregov dnevnik – Obiteljski odmor’ u prijevodu Ozrena Doležala. Nestašni Greg i njegova obitelj kreću na put. Zbog hladnoće i stresa od nadolazećih božićnih blagdana, Heffleyji odluče otputovati u tropsko odmaralište na prijeko potreban odmor i opuštanje. Nekoliko dana otočnoga raja činit će čuda za Grega i njegovu iznurenu obitelj. No uskoro će doznati da raj baš i nije onakav kakvim su ga zamišljali…Opekline od sunca, probavne smetnje i otrovni pauci prijete propašću obiteljskog odmora. Mogu li se ovi praznici spasiti ili će odmor na tropskom otoku završiti katastrofom?

Time Magazine proglasio je Jeffa Kinneyja 2009. godine jednim od 100 najutjecajnijih ljudi na svijetu. Također je i autor Poptropica.com, internetske stranice koju je Time Magazine svrstao među 50 najboljih na svijetu. Časopisi New York Times, USA Today, Wall Street Journal i Publishers Weekly više od 500 tjedana proglašavali su ‘Gregove dnevnike’ najprodavanijim naslovima diljem svijeta. U trinaest godina od prvog izdanja, Kinney je prodao više od 200 milijuna primjeraka koji su prevedeni na 64 jezika. Serijal ‘Gregov dnevnik’ osvojio je i brojne nagrade. Tako je 2010., 2011., 2012., 2014., 2015. i 2016. godine odnio nagradu Nickelodeon Kids Choice Award za najbolju dječju knjigu. Prema njegovim knjigama snimljena je i serija istoimenih filmova koji su uz male ekrane prikovala milijune djece.

Dobitnica u darivanju objavljenom 17. travnja je Andrijana Kopić. Molimo dobitnicu da se javi u inbox! Hvala svima na sudjelovanju!

Oglas

Komentiraj

komentari

1 komentar