Najslađu božićnu bajku na mini tračnicama donosi Muzej vlakića!

U Muzeju vlakića Backo Mini Express raditi će KLIZALIŠTE NA TOMISLAVCU, ALI I SLJEMENSKA ŽIČARA!

Unatoč pandemiji korone koja je uvelike ove godine promijenila naše životne navike, pa tako i organizacijske i sadržajne konture najljepšeg blagdanskog doba u godini te najljepšeg Adventskog sajama u Europi, počinje velika Božićna bajka u Muzeju vlakića Backo Mini Express, u subotu, 28. studenoga.

Muzej vlakića, koji sadržava ujedno i petu najveću maketu željeznice Europe, jedan je do sada najposjećenijih sadržaja Adventa u Zagrebu, u kojem sudjeluju šestu godinu za redom, uz pridržavanje i poštivanje svih epidemioloških mjera.

Svoje adventske goste primaju u djelatnom vremenu svakog dana od 12 do 21 sat osim za Božić i Novu Godinu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Backo Mini Express (@backomini)

A za ovogodišnji nešto skromniji adventski sajam u Zagrebu pripremili su iznimno puno zanimljivih blagdanskih sadržaja, za male i velike posjetitelje, koje očekuju u Gundulićevoj 4, u Zagrebu gdje su smješteni. Šesto po redu sudjelovanje Muzeja vlakića Backo Mini Express u projektu Advent u Zagrebu i ove godine s brojnim iznenađenjima za male i velike ljubitelje vlakova i Božićne bajke na mini tračnicama, iznova se odvija u partnerstvu i uz potporu Turističke zajednice Grada Zagreba.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Backo Mini Express (@backomini)

Od 28. studenoga ove godine Muzej vlakića – koji je ujedno i peta najveća maketa Europe pripremio je za Advent u Zagrebu, koroni unatoč, obilje adventskih turističkih rariteta – Muzejom će voziti više nego ikada do sada kompozicija vlakova, njih čak 150 na više od 1.500 tračnica u 350 četvornih metara muzejskog izlagačkog prostora. Od sadržaja koje smo pripremili svakako je postavljeno „srce Zagreba“ – znači sami centar glavnog hrvatskog grada u umanjenom prikazu i to za vrijeme Adventa odnosno najljepšeg božićnog sajma u Europi kako je prijašnjih godina bilo. Naše klizalište će raditi na Tomislavcu, tako da se možete doći prisjetiti kako je to bilo, s obzirom da ono pravo neće raditi ovogodišnjeg Adventa. Kao i prošle godine i ove smo sezone na klizalište „doveli“ brojne klizače, ali i promatrače. Maketa ima i poseban lift koji vozi vlakove s jedne etaže makete na drugu čime smo povezali dvije razine našeg izlagačkog prostora bez problema u prometu. Bit će i snijega i snježnog ugođaja, a održat ćemo i FIS utrku koju vozi i naša Janica Kostelić – najavio je u povodu ovogodišnjeg Adventa Antun Urbić Backo, idejni začetnik i vlasnik projekta pete najveće makete Europe.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Backo Mini Express (@backomini)

Ovog Adventa maketom se kreću, uz vlakove, obilje mini automobila, autobusa, kamiona, ali i pješaka koje pokreće indukcijska struja, što imaju samo još dvije makete u Europi. Cijeli sadržaj makete ukomponiran je vizualno i zvukovno u blagdansku dekoraciju, ozračje i sadržaje kako i dolikuje Adventu.

Božićna bajka u Muzeju vlakića posebne sadržaje nudi i za malene posjetitelje, koji će moći samostalno voziti vlakove i njima upravljati na dvije posebno postavljene sadržajne cjeline.

Također za naše najmlađe iznad tri godine starosti pripremili smo modele maketa koje mogu kupiti i sami slagati kod kuće, prema vlastitim inovacijama, mašti i volji, a uz puno ljubavi za mini vlakove – najavio je maketar Antun Urbić Backo pozivajući sve male i velike ljubitelje vlakova da posjete adresu Gundulićeva 4 u Zagrebu svakog dana od 12 do 21 sat i provjere blagdanske sadržaje Muzeja vlakića ovog Adventa u Zagrebu.

Zahvaljujemo svima Vama, velikim i malim ljubiteljima vlakova, koji nas želite posjetiti u “on line”, ali i stvarnom svijetu Muzeja Backo Mini Express.

Sukladno aktualnoj situaciji s korona pandemijom, Muzej vodi računa o svim epidemiološkim mjerama koje su nužne za održavanje zdravlja svih nas.

Sukladno tome molimo Vas da najavite svoj posjet unaprijed kako bi osigurali u Muzeju sve potrebno za Vaš neometani užitak u našim prostorima i uz naše eksponate.

Svoj posjet možete najaviti na mail backo@backo.hr ili na broj mobitela: 091 2762 990.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Backo Mini Express (@backomini)

Oglas

Komentiraj

komentari

1 komentar

  1. MKsOrb.Com

    […]although web-sites we backlink to beneath are considerably not related to ours, we really feel they are truly worth a go as a result of, so have a look[…]

  2. ItWiseLink

    […]that could be the end of this report. Here you will locate some websites that we feel you’ll appreciate, just click the hyperlinks over[…]