Najvljen humanitarni koncert „Pokaži ljubav‟ za djecu iz Klaićeve

Najvljen je humanitarno glazbeno-scenski spektakl Carla Orffa, Carmina Burana, koji će se 4. 12. 2015. u 19:30 održati u KD Vatroslava Lisinskog

U zagrebačkoj Klaićevoj bolnici 24. 11. 2015. održana je konferencija za medije, a povodom humanitarnog koncerta „Pokaži ljubav‟ za djecu iz Klaićeve, koji će se održati 4. prosinca 2015. u 19:30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Ovaj koncert u organizaciji Rotary Cluba Zagreba 1242 te Zagrebačke filharmonije organizira se s ciljem prikupljanja sredstava za nabavu oftalmoskopa, uređaja prijeko potrebnog za obavljanje nužnih oftalmoloških pretraga novorođenčadi u Klinici za dječje bolesti Zagreb.

Na najavljenom koncertu orkestar će nastupiti pod ravnanjem sjajnoga mladog dirigenta Vetona Marevcija, uz vokalne soliste ‒ sopranisticu Antoniju Dunjko, tenora Dejana Maksimilijana Vrbančiča i baritona Floriana Tavića ‒ kao i uz pratnju zborova Ivan Goran Kovačić i djevojačkog zbora Zvjezdice.

Akciju koja je predstavljena u Klinici za dječje bolesti Zagreb došli su podržati i hrvatski rukometni reprezentativac Luka Stepančić, proslavljeni hrvatski vaterpolist Dubravko Šimenc i nekadašnji hrvatski nogometni reprezentativac Joško Jeličić.

rcz2

Uz proslavljene hrvatske sportaše na novinarskoj konferenciji bili su i Eduard Vasilj, predsjednik Rotary klub Zagreb 1242, i Mirko Boch, ravnatelj Zagrebačke filharmonije, koji su izrazili veliko zadovoljstvo suradnjom sa Zagrebačkom filharmonijom koja sudjeluje u hvalevrijednim humanitarnim akcijama.

rcz3

„Drago nam je da kroz glazbu, jednu od plemenitih umjetnosti, možemo pomoći onima kojima je to najpotrebnije, a to su u ovom slučaju djeca. Carmina Burana je spektakl klasične glazbe i nadam se da ćemo u dvorani Vatroslava Lisinskoga 4. 12. svi skupa uživati u koncertu, te na taj način skupiti sredstva za nabavu oftalmoskopa. Na to bi osobito bio ponosan njezin nekadašnji šef dirigent, pokojni maestro Vjekoslav Šutej čiju obljetnicu smrti također obilježavamo ovim koncertom.  Iz tog razloga on za Zagrebačku filharmoniju ima poseban značaj te je upravo ovaj koncert svojevrsni hommage maestru Šuteju koji je za života poticao spajanje glazbe i humanitarnog djelovanja”., izjavio je Mirko Boch, ravnatelj Zagrebačke Filharmonije.

A.M.

Oglas

Komentiraj

komentari