Ne propustite najukusniji i najkreativniji festival u Zagrebu!

Kulinarskom radionicom s poznatim osobama službeno je otvoren Food Film Festival Zagreb sponsoredby Coca-Cola.

Tako su Sanja Doležal, Matija Vujica,Nives Čanović, Iris Androšević Pinjuh, Suzy Josipović Redžepagić, Anči Dobrić, Vesna Orlovac, Rene Inglese i gastroblogerica s bloga ReciPeci i ambasadorica Coca-Cole, Sandra Gašparić uz podršku voditeljice Jane Fabijanić spremali stara zagrebačka jela – krpice Žitoproizvoda sa zeljem i krpice s krumpirom granadirmarš.

Već prvi dan Zrinjevac je bio prepun posjetitelja i ljubitelja hrane koji su došli vidjeti koje se sve delicije nude u najljepšem zagrebačkom parku. Kućice poput Lari i Penatija, Wurst bara Harmica, Pitije, Rakijarnice, Binimota, Fantasyfooda, Brke i Brke, Wok by Matija, Bistroa 75, Pod Zidom, Vinoliciousa, Wine bara Bornstein, Placa, A most unusual gin gardena, Kofera, Amelia, Torte i to, Cukeraja, Dobrih vina, San Servola, Poffertjesa, Zeptera, Bakine tajne, Hrvatskih divota, Lokuma i Žitoproizvoda i Kotanyia nudile su od sushija i egzotične hrane do kobasica s curryem, pravih domaćih rukom rađenih pita i bureka, pa sve do američkih rebarca, raznih tortilla, svih vrsta ginova, koktela, odličnih vina, savršenih i neobičnih slastica.

Festival je započeo uz nastup Oridano gypsy jazz banda, a nastavljen je projekcijom filma Jiro dreams of sushi, o prvom sushi majstoru koji je dobio tri Michellinove zvijezdice, a uz koji su posjetitelji mogli uživati u jelima na kućici Binimoto koja se pripremaju i u filmu.

U sljedećih nekoliko dana festivala čekaju nas mnoge zanimljivosti, svaku večer urbani gradski glazbeni nastupi i projekcije filmova s tematikom hrane poput Paklene kuhinje, The Tripa, Todayspeciala, A good yeara, Stranputice i mnogih drugih, zatim kulinarske radionice u kojima će kuhati poznati hrvatski chefovi poput Priske Thuring iz Dubravkinog puta, Marine Gaši iz novigradske Marine i Ante Dupina iz konobe Opat s Kornata te brojne delicije na našim gastro kućicama.

Za gledanje filmova na travi, na 1. kućici Coca-Cole mogu se iznajmiti dekice:)

Novost ovosezonskog festivala je čak 15 meeting pointa u kojima se tijekom festivala po posebnim cijenama može kupiti neko filmsko jelo ili čak meni. Restorani koje nude ovu odličnu ponudu su Balon, Tač, Tekka, Time, Bistro Apetit, Mano2, Bulldog, Bocca Marai, Kremenko Grill, Dežman bar, Cheese bar, Oxbo Urban bar&grill, Fellini Pag trattoria, The Pizza House “Chateau” i La Štruk.

A.M.

Oglas

Komentiraj

komentari